פרופסור נועם חומסקי ידוע כאחד הבלשנים פורצי הדרך והחשובים בכל הזמנים שלימד מעל ל-50 שנה ב-MIT, וגם כאחד ממבקריה החריפים ביותר של מדינת ישראל. עוד עובדה חשובה שתדעו עליו היא שלמרות גילו המופלג, 95, הוא חי וקיים בניגוד למה שמספר כלי תקשורת בעולם ועורכי ויקיפדיה בישראל פרסמו אתמול (שלישי).
חומסקי אושפז לאחרונה בבית חולים בסאו פולו בברזיל כשהוא מתאושש מאירוע מוחי שעבר בשנה שעברה. הוא מתקשה לדבר, צדו הימני של גופו הושפע מהאירוע והוא מטופל על ידי מומחים שונים. ברשתות החברתיות החלו לצוץ שמועות על מותו, כאשר משתמשים פרסמו סרטונים של הבלשן ומחווות נוספות לכבוד מותו כביכול. חלק מהדיווחים על מותו של חומסקי צויץ מחדש אלפי פעמים.
הדיווחים גרמו לשני אתרים בינלאומיים - Jacobin ו-The New Statesman - לדווח על מותו ואחריהם גם גם לעמוד הוויקיפדיה הישראלי של חומסקי ולאתר החדשות הישראלי "דבר" לדווח שהבלשן הנודע הלך לעולמו.
בית החולים בברזיל ואשתו של חומסקי נאלצו להפריך באופן רשמי את השמועות. לאחר ההפרכה שינו באתר Jacobin את הכותרת של ההספד מ"זוכרים את נועם חומסקי" ל"בואו נחגוג את חייו של נועם חומסקי".
זו לא הפעם הראשונה שכלי תקשורת מפרסמים בטעות את דבר מותו של אדם מפורסם. שבוע לפני מותו של שר החוץ לשעבר דוד לוי, הוציאו באתר מעריב פוש שדוד לוי מת, לאחר שכתבת האתר התבלבלה עם מודעת אבל של איש בשם זהה מבית שאן. זכור גם ההספד של בלומברג על סטיב ג'ובס ב-2008, 3 שנים לפני מותו, כשאפילו בתחילת המאה ה-20 הסופר מארק טווין נאלץ להתמודד מספר פעמים עם שמועות שפורסמו על מותו בטרם עת.