אחרי התחקיר שחשף כיצד אתר הפורנו המצליח בעולם, פורנהאב, מתעלם מהמדיניות שקבע בעצמו וגורף רווח על חשבון סרטוני אונס וניצול – תחקיר שגרם לויזה ולמאסטרקארד להודיע על הפסקת שיתוף הפעולה עם קבוצת האתרים – נראה שבפורנהאב נכנעו: הנהלת האתר הסירה יותר מעשרה מיליון סרטונים שפורסמו על ידי משתמשים לא מאומתים.  

לפי פורנהאב, משתמשים מאומתים הם אלה שהעלו תמונה שלהם מחזיקים שלט הכולל את שם המשתמש שלהם באתר. בפוסט שפורסם בבלוג הרשמי של פורנהאב בתחילת השבוע (ראשון), הכריזו מנהלי האתר כי הם "הסירו את כל הסרטונים שלא פורסמו על ידי שותפי תוכן או חברים בתוכנית הדוגמנים". בפורנהאב סירבו לנקוב במספר המדויק של הסרטונים שהוסרו, אך לפי אתר החדשות Vice, שהתבסס על מנוע החיפוש של האתר, מדובר ברוב התוכן: אם ביום ראשון בצהריים ניתן היה למצוא בפורנהאב כ-13.5 מיליון סרטונים, הרי שהמספר ירד ל-2.9 מיליון סרטונים בלבד. "כל פיסת תוכן שעולה לפורנהאב שייכת למשתמשים מאומתים", המשיכו באתר הפורנו. "זו דרישה שפלטפורמות כמו פייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק, יוטיוב, סנאפצ'אט וטוויטר עדיין לא הציבו".

אם פספסתם את התחקיר של הניו יורק טיימס, הטענה המרכזית הייתה שפורנהאב לא אוכפת את החוקים שקבעה בעצמה – וגם לא מציעה סיוע ממשי לאנשים שצולמו ללא ידיעתם, לקורבנות "פורנו שנאה" או לקורבנות אונס. למעשה, בעקבות המודל הכלכלי שלה שנשען על פרסומות, פורנהאב אף גרפה רווח מסרטוני אונס ותקיפות מיניות של ילדים. כך צוין סיפורה של נערה בת 15 מפלורידה, שהוגדרה בתור נעדרת ואימה מצאה לא פחות מ-58 סרטונים שלה באתר; לצד זאת הוזכרה פרשה מדצמבר 2018, בה מורה מחליפה אנסה תלמידה בת 14, כשהסרטונים הגיעו לידי המשטרה רק בעקבות דיווח של בן או בת כיתתה שנתקלו בהם באתר.

לפי המרכז הלאומי לילדים נעדרים וקורבנות ניצול (NCMEC), שפועל תחת חסותו של בית הנבחרים האמריקני, רק בשנת 2015 התקבלו דיווחים על 6.5 מיליון סרטונים או קבצים אחרים עם תוכן פדופילי שנמצאו בפורנהאב; בשנת 2017 המספר זינק ל-20.6 מיליון ובשנת 2019 הוא כבר הגיע ללא פחות מ-69.2 מיליון. בשעה שאי אפשר לחפש מונחים כמו "underage" (קטין או קטינה) או “rape” (אונס), עדיין ניתן היה לקבל תוצאות עבור שאילתות דומות. כך, מונח החיפוש r*pe הניב 1,901 תוצאות, "Girl with braces" (ילדה עם גשר) הוביל ל-1,913 תוצאות, ומילת החיפוש "13yo" (בן או בת 13) הובילה ללא פחות מ-155,000 סרטוניםלשם השוואה, השנה הסירה פייסבוק 12.4 מיליון תמונות עם תכנים פדופילית בתקופה של שלושה חודשים, וטוויטר סגרה 264,000 חשבונות תוך חצי שנה בשנה שעברה.

פורנהאב: "הצעדים מאכזבים בצורה יוצאת דופן"

בעקבות התחקיר, פורנהאב מנעה ממשתמשים לא מאומתים לפרסם סרטונים חדשים – ואף ביטלה את האפשרות להוריד את רוב הסרטונים באתר. עוד הצהירה החברה כי תגבש מדיניות סינון חדשה ותפרסם דו"ח שקיפות ראשון בשנת 2021.

בפוסט שפורסם בתחילת השבוע, מנהלי פורנהאב אף הרחיקו לכת וציטטו את נתוני הקרן Internet Watch Foundation, לפיו נמצאו בשלוש השנים האחרונות "רק" 118 מקרים של התעללות מינית בילדים, לעומת 84 מיליון תכנים בפייסבוק. "זה ברור שפורנהאב עולה למוקד לא בגלל המדיניות שאנו נוקטים בהשוואה למתחרים שלנו, אלא בגלל שאנחנו פלטפורמה למבוגרים בלבד", נכתב.

אלא שזה לא היה מספיק: אחרי שחברות האשראי ויזה ומאסטרקארד הודיעו שהן שוקלות את המשך שיתוף הפעולה עם פורנהאב, אמש (שני) התקבלה ההחלטה הסופית – והן לא יציעו לאתר את שירותי הסליקה שלהן. "השימוש בכרטיסי האשראי שלנו בפורנהאב נגמר", נמסר מטעם מאסטרקארד, שהודיעה כי היא בודקת את הטענות גם ביחס לאתרי פורנו נוספים. החקירה של ויזה עודנה נמשכת, אך גם שם הודיעו על סיום היחסים עם חברת האם MindGeek. גם כרטיסי אמריקן אקספרס לא ניתנים לשימוש באתר, כששירות התשלומים פייפאל הפסיק את שירותו באתר כבר בשנת 2019. "הצעדים האלה מאכזבים בצורה יוצאת דופן", נמסר מפורנהאב בתגובה להחלטה.