הסטארטאפ Compete, שפיתח פלטפורמה להשוואת שכר והטבות של עובדי הייטק, השלים סבב גיוס A של 15 מיליון דולר, בהובלת Tiger Global ובהשתתפות המשקיעים הקיימים Aleph Ventures ו-Vine Ventures. הסבב החדש מצטרף לגיוס סיד שערכה החברה לפני שמונה חודשים בסכום של 2.5 מיליון דולר ומביא את סך ההשקעה בחברה ל-17.5 מיליון דולר.
Compete פיתחה פלטפורמה שמשרתת כיום מאות חברות הייטק גדולות בישראל וארה"ב. כל אחת מהן מעבירה את נתוני השכר וההטבות של עובדיה, ובתמורה מקבלת גישה למסד נתונים מלא של תגמול העובדים בהייטק על פי חלוקה של תתי מקצועות, תחומי אחריות וחתכים נוספים. הפלטפורמה מספקת מידע על 50 סוגי הטבות שונות, כולל בונוס חתימה, אופציות, חופשות לידה, חופשות, הטבות בריאותיות, מסלולי קידום, מתן עמלות, בונוסים ועוד. המידע מאפשר לחברות לדייק ולשפר את ההצעות לעובדים קיימים וחדשים ולזכות ביתרון איכותי בתחרות הגוברת על הטאלנטים בהייטק. השירות עולה כ-4,000 דולר למנוי שנתי, תלוי בגודל החברה.
החברה הוקמה במאי 2020 על ידי בני הזוג עמית רפפורט (37), המשמשת מנכ"לית, ויוני וסרמן (41), סמנכ"ל טכנולוגיה. היא רשמה צמיחה חדה בתוך זמן קצר, הגדילה את בסיס הלקוחות המשלמים ב-800%, הכפילה את מספר העובדים שלה ל-37 ושכרה צוות מנהלים עם רוב נשי בהנהלת החברה. בין לקוחותיה נמצאות חברות טכנולוגיה מובילות, בהן מאנדיי, למונייד, אפספלייר, פייבר ועוד. כספי הגיוס ישמשו להגדלת מרכז הפיתוח בישראל ופריסת החברה בארה"ב והתרחבות למדינות נוספות.
"הרעיון הגיע מהכאב שלי כמנהלת משאבי אנוש", מספרת רפפורט ל-mako. "לאחר 20 שיחות עם קולגות שהביעו עניין ברעיון שיתפתי את יוני בעלי בסטטיסטיקה וביחד הקמנו את הסטארטאפ". וסרמן עזב את עבודתו בחברת Palo Alto Networks לשם כך.
אלו מגמות אתם מזהים היום אצל חברות ההייטק?
רפפורט: "קומפיט מזהה טרנד חזרה למשרד ויצירת עבודה היברידית במקביל. לפני חצי שנה למעלה מ-80% מהחברות עבדו ב-100% משרה מהבית, ואילו כיום ישנה מגמה של יצירת עבודה שמשלבת בין המשרד למשרד. בנוסף, ניתן לראות בשנה האחרונה שתמהילי השכר השתנו. אם בעבר היה מאוד שכיח להעניק בונוס שנתי, כיום כבר פחות ופחות מעניקים את זה ומפנים את התקציב הזה לטובת הטבות אחרות לעובדים, כמו חופשת לידה מוארכת לעובד ולעובדת".
מה את חושבת על ניפוח המשכורות בענף וטרנד ההתפטרות הגדולה?
"ניפוח המשכורות קיים, אך באופן חלקי ולא כמו שנוטים לצייר זאת. אנו רואים בבירור משרות שאכן עלו בחצי שנה האחרונה, בעוד ישנן משרות אחרות שהמשכורות שלהן לא עלו במידה זהה. הכול עניין זה היצע וביקוש. לגבי העזיבות - כל שאני יכולה לומר זה שחבל לי. אנשים נוטים לחשוב על הכאן ועכשיו ועל כך שזה זמנם של המועמדים. אני אשתף כמעסיקה שאני לא מוכנה לשתף עם זה פעולה, ואם יש מועמד שברור כי אין שם חיבור ולויאליות למקום העבודה - אני כמעסיקה לא אמהר להציע עבודה לאותו מועמד. בסופו של דבר זאת שותפות ואני מחפשת אנשים טובים שהם שותפים אמיתיים לתהליך הזה".
האם מדובר בבועה שתתנפץ?
"אני יכולה רק לנחש שכן. ומי שיצליח לעבוד את ההתנפצות הן החברות שהתנהלו שצורה אחראית, לא פזרנית, שיצרו בסיס חזק של תרבות ארגונית בריאה, יצירתית, שותפות".
איך זה לעבוד עם בן זוגך?
"יוני הוא החמצן שלי. כל יזם שקורא את זה יבין את העוצמות שיש ביצירת חברה. תחשבו איזה מזל יש לי שהאיש שאני הכי מעריכה, מעריצה, סומכת עליו, הכי יצירתי, מצחיק וחכם שאני מכירה - הוא השותף שלי".