כל מי שמחפש עבודה עכשיו בהייטק, בוודאי אם הוא חסר ניסיון, יודע שמדובר בתקופה לא פשוטה בכלל. על רקע זה, עמותת itworks ונציבות שוויון הזדמנויות בעבודה ממשרד הכלכלה והתעשייה משיקות את תוכנית Smart Diverse, שמטרתה לשפר את שיעורן של נשים בתעשיית ההייטק, ובדגש על נשים ערביות, אשר אינו תואם לשיעורן היחסי באוכלוסייה הכללית.
התוכנית מתחלקת לשניים – בצד של החברות ייערך קורס גיוון, הכללה ושייכות להייטק, בשיתוף האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות IATI, שבו ישתתפו חלק מנהלי אנוש מחברות מובילות בהייטק הישראלי, בהן אינטל, צ'ק פוינט (שמארחת את המפגשים), וויקס, דל, מיקרוסופט, סאפ, אנבידיה, פאלו אלטו נטוורקס, אפספלייר ועוד. הקורס ייערך 6 מפגשים.
במקביל, התוכנית תגיע לפרופיל מגוון של מאות נשים - סטודנטיות, אקדמאיות ונשים ללא תואר אשר מתאימות להשתלב בהייטק במשרות פיתוח. להן יתקיימו סדנאות תעסוקה, שיכללו בין השאר כתיבת קורות חיים, הכנה לראיונות עבודה, מיומנויות הצגה עצמית, מציאת עבודה בעידן הדיגיטלי, בניית פרופיל לינקדאין משמעותי ושימוש בפלטפורמה, בניית המותג העצמי, ניהול משא ומתן על שכר, נטוורקינג וליווי בהשמה לעבודה ובתקופת העסקה הראשונה.
"אנחנו תמיד עובדות עם מחפשי העבודה, אבל פה החזון היה לתת לחברות כלים לגיוון והכללה, לצד עבודה אל מול דורשות העבודה", אומרת יפעת ברון, מנכ"לית itworks ל-mako. "אנחנו עובדות עם 20-25 חברות הייטק, שיפתחו לנו משרות אצלן. האמת שהופתענו מאחוז ההיענות הגבוה של החברות, ומהדרג הבכיר של המשתתפים בקורס, באמת חברות משמעותיות שרוצות לעשות צעד משמעותי ביצירת סביבה מגוונת ושוויונית יותר.
מה עושים בקורס הגיוון? "כל חברה יכולה לקבל יועצת ארגונית שתלווה אותה לאורך תהליך הגיוון, בנוסף נעסוק בשאלה איך מתאימים את המשרות, מה זה ראיון רב תרבותי, ולאחר ההשמה - כל הנושא של סביבת עבודה מכילה ושיווניות".
כשברון מדברת על ראיון רב תרבותי, היא נותנת דוגמה לשאלות שלא מתאים לשאול. "תושבי מזרחי ירושלים שהמעסיק שואל האם יש להם אישור עבודה, אישה ערביה עם חיג'אב, שמניחים ישר שהיא נשואה או שיוצאים מנקודת הנחה שנשים ערביות לא יכולות לעבוד בשעות מאוחרות. בנוסף, לא פעם נשים ערביות או דתיות מגיעות לראיון עבודה בפעם הראשונה עם מישהו שמלווה אותן וצריך להכיר את זה. דברים נוספים שיכולים לעלות במהלך ההעסקה, זה ההתייחסות לחגים לדוגמה".
בקרוב מספרת ברון שהעמותה תצא בקול קורא לנשים מחפשות העבודה. "רצינו להיות בטוחות קודם שיש לנו את החברות, אנחנו לא משלות אף אחד ונותנות מענה מדויק", היא אומרת. יש לציין, שגם הקורסים לחברות ההייטק וגם למחפשות העבודה ניתנים ללא עלות.
"לנשים עצמן בתוכנית הזאת אנחנו לא נותנות קורסים מקצועיים, אבל הפנייה היא לפלח רחב מאוד של נשים - ג'וניוריות, סניוריות שנתקעו בזמן המשבר, ואנחנו מעניקים להן ייעוץ תעסוקתי, איתור משרות. ליווי והכוונה בתהליך", מוסיפה ברון. "הדגש הוא על נשים ערביות, לאחר שהדוח של רשות החדשנות לשנת 2023 הראה שיש 34 אחוז נשים בהייטק, אבל רק 1.4% נשים ערביות".
בכמה משרות מדובר?
"כל חברה והגיוסים שלה. זה יכול להתחיל ממשרות בודדות ועד סדר גודל של 10 משרות. כל הזדמנות ניקח ונעשה את המקסימום לאייש את המשרות".
"השילוב של אוכלוסיות מגוונות בענף ההייטק הישראלי, ביניהם גם נשים בתפקידים טכנולוגיים ובתפקידי הנהלה, עומד בשנים האחרונות מול אתגרים משמעותיים", מוסיפה קרין מאיר רובינשטיין, מנכ"לית ונשיאת איגוד ה-IATI. "בסקר שערך האיגוד, מצאנו כי עדיין בין החסמים המרכזיים להגדלת שילובן של נשים בחברות, ניתן לראות היעדר היצע מספק של מועמדות וחוסר האיזון בין העבודה לחיים הפרטיים".