חברת אבטחת הסייבר סייברארק מבצעת רכישה משמעותית: תשלם 1.54 מיליארד דולר תמורת החברה האמריקאית Venafi, העוסקת בניהול זהויות מכונה. Venafi נמצאת בבעלות קרן הפרייבט אקוויטי תומא בראבו, שרכשה אותה ב-2020 לפי שווי של 1.15 מיליארד דולר.

סייברארק תשלם כ-1 מיליארד דולר במזומן וכ-540 מיליון דולר במניות, המהוות כ-5.6% מהון המניות שלה, אך לפי הדיווח שהעבירה החברה ל-SEC, רשות ניירות הערך של ארה"ב, למעשה הסכום שיועבר במזומן בניכוי התאמות הקשורות לחוב ולמזומנים של Venafi יסתכם ב-856 מיליון דולר. בסוף הרבעון הראשון היו לסייברארק בקופה מעל 1.3 מיליארד דולר, לעומת חוב של 572 מיליון דולר למחזיקי אג"ח להמרה.

אודי מוקדי מייסד שותף ויור פעיל סייברארק ומאט כהן  (צילום: CyberArk, יחצ)
אודי מוקדי ומאט כהן | צילום: CyberArk, יחצ

העסקה צפויה להיסגר במחצית השנייה של השנה בכפוף לאישורים רגולטוריים, והחברה הנרכשת צפויה להוסיף לסייברארק הכנסות שנתיות חוזרות (ARR) של 150 מיליון דולר, לעומת התחזית ל-ARR שעמדה על 975-990 מיליון דולר טרם הרכישה, וכן לתרום מיידית לשולי הרווח בשל סינרגיה בהכנסות והתרחבות גיאוגרפית.

סייברארק, שהוקמה על-ידי היו"ר אודי מוקדי ומנוהלת כיום על-ידי מאט כהן, מתמחה בתחום אבטחת זהויות. בחברה מציינים ש-Venafi מביאה יכולות משלימות להגנה על זהויות מכונה ומרחיבה את שוק היעד אליו סייברארק פונה מ-50 מיליארד דולר ל-60 מיליארד דולר.

לפי הודעת החברה, הטרנספורמציה הדיגיטלית והמעבר המתמשך לענן הגדילו באופן אקספוננציאלי את מספר זהויות המכונה, כגון סביבות עבודה, קוד, יישומים, ציודי IoT וקונטיינרים. מספר המכונות עולה במהירות על הגידול במקבילותיהן האנושיות, עם יותר מ-40 זהויות מכונה לעומת זהות אנושית אחת. "ללא הגנה, הן משמשות כר פורה למתקפות סייבר. יש לזהות את זהויות המכונה הללו, לנהל אותן ולאבטח אותן באמצעות אוטומציה, על מנת שהחיבורים והתקשורת שלהן יוותרו בטוחים", נכתב בהודעה.

המנכ"ל מאט כהן מסר: "רכישה זו מהווה אבן דרך משמעותית עבור סייברארק, ומאפשרת לנו לקדם את החזון שלנו לאבטח כל זהות - אנושית ומכונה - עם הרמה הנכונה של בקרת הרשאות. אנו מרחיבים את היכולת שלנו לאבטח זהויות מכונה בעולם של ענן תחילה, GenAI, והצפנה פוסט-קוונטית. הסינרגיה בין הטכנולוגיות, היכולות והמומחיות של סייברארק ו-Venafi תענה על הצרכים של ארגונים גלובליים ותסייע למנהלי אבטחת המידע להתגונן מפני התקפות מתוחכמות יותר ויותר הממנפות זהויות אנושיות וזהויות מכונה כחלק משרשרת ההתקפה".

אמר אודי מוקדי, מייסד ויו"ר פעיל של סייברארק: "הרכישה הזו היא צעד נוסף במימוש החזון של סייברארק להמשיך ולבנות חברת ענק גלובלית כחול לבן, שנותנת מענה לאתגרים המורכבים ביותר בעולם הסייבר.

"לפני מספר שנים זיהינו את תחום אבטחת הזהויות כאתגר הגדול של עולם הגנת הסייבר והקמנו פלטפורמה להגנה עליהן, המתבססת על חדשנות שלנו בצירוף עם הטכנולוגיה של חברת Idaptive שרכשנו. מאז, אנחנו רואים דרישה הולכת וגוברת מצד הלקוחות להגנת זהויות, שהפכו למושא התקיפה מספר 1.

"גניבת זהויות היא הדרך היעילה ביותר לעקוף את הגנות הסייבר ולהשיג גישה לנתונים ונכסי מידע רגישים, כאשר מספר זהויות המכונה עולה באופן אקספוננציאלי. אנחנו חיים בעולם שבו לעובד ממוצע יש כ-30 זהויות דיגיטליות, בנוסף לזהויות המכונה - לא אנושיות, שמספרן עולה כיום על מספר הזהויות האנושיות פי 45".

הכתבה עלתה בגלובס