אפל הכריזה על מצב נעילה, רמת אבטחה "קיצונית" המיועדת ל"מספר קטן מאוד של משתמשים המתמודדים עם איומים חמורים וממוקדים". הוא צפוי להיות זמין בסתיו הקרוב, כאשר החברה תשיק את iOS 16 ו-iPadOS 16 ו-macOS Ventura, מערכת ההפעלה הבאה של מאק.
החברה טוענת שיצרה מצב נעילה כדי לסייע בהגנה על אנשים בעלי פרופיל גבוה, שבגלל מעמדם או תפקידם, עשויים להיות יעד באופן אישי לתוכנות זדוניות שפותחו על ידי חברות כמו NSO הישראלית, שעומדת מאחורי פגסוס, או חברות אחרות שנהנות מתמיכת ה"מדינה".
ברגע שתעברו למצב נעילה באייפון, אייפד או מאק, רוב הקבצים המצורפים להודעות מלבד תמונות ייחסמו, וכך גם תצוגות מקדימות של קישורים. מצב נעילה יאסור שיחות פייסטיים נכנסות והזמנות אחרות, אלא אם זה מאדם שתקשרתם איתו בעבר או שיתפתם איתו הזמנה. חיבורי אייפון קוויים עם מחשבים ואביזרים אחרים יושבתו כשהמכשיר נעול. בנוסף, חלק מאתרי האינטרנט שתפתחו בדפדפן לא יעבדו כרגיל, בשל הצורך באבטחה. כל האמצעים האלו נועדו במטרה להקשות מאוד על אפשרות לפריצה לטלפון או למחשב שלכם.
אפל צפויה גם להרחיב את תוכנית ה-Security Bounty, כלומר חוקרים שימצאו חולשות במצב הנעילה החדש ויעזרו לאפל לאבטח אותו יותר יהיו זכאים לפרסים של עד 2 מיליון דולר.
"אפל מייצרת את המכשירים הניידים המאובטחים ביותר בשוק. מצב נעילה הוא יכולת פורצת דרך המשקפת את המחויבות הבלתי מעורערת שלנו להגן על המשתמשים, אפילו מפני ההתקפות הנדירות והמתוחכמות ביותר", אמר איבן קרסטיץ', ראש הנדסת אבטחה של אפל. "בעוד שהרוב המכריע של המשתמשים לעולם לא יהיו קורבנות של התקפות סייבר ממוקדות מאוד, אנחנו נפעל ללא לאות כדי להגן על המספר הקטן של המשתמשים שכן. זה כולל המשך עיצוב הגנות במיוחד עבור משתמשים אלה, כמו גם תמיכה בחוקרים ובארגונים ברחבי העולם שעושים עבודה חשובה ביותר בחשיפת החברות שכירות החרב, שיוצרות את ההתקפות הדיגיטליות הללו".
בחודש נובמבר האחרון הגישה אפל תביעה נגד NSO בבית המשפט בסן חוזה, קליפורניה, ודרשה צו מניעה קבוע שיאסור על NSO משימוש בתוכנה, שירותים ומכשירים של אפל. בנוסף, היא הודיעה שהיא תורמת 10 מיליון דולר, ותתרום כל כסף שתקבל מהתביעה, לארגונים שחוקרים, חושפים ומונעים התקפות סייבר ממוקדות.