פייסבוק מצטרפת למאבק בקורונה בניסוי חדש – החברה השיקה הבוקר (ג') מפה אינטראקטיבית חדשה באתר שלה, בה ניתן לראות את כמות האנשים שמדווחים על תסמינים הדומים למחלת הקורונה בכל מדינה בארה"ב.
המפה מבוססת על סקר שבוצע בקרב מיליון משתמשי פייסבוק אמריקניים בידי חוקרים מאוניברסיטת קרנגי מלון בארה"ב, שביקשו לבדוק האם יש למשתמשי פייסבוק את תסמיני המחלה (שיעול, חום וכו'), וסידור הנתונים לפי מקום מגוריהם.
המפה מסודרת כך שככל שהאזור במפה אדום יותר – כך יש יותר דיווחים על תסמיני קורונה באזור, וניתן להתקרב במפה עד לאזור של מחוזות בתוך מדינות בארה"ב, כדי לדעת כמה מדווחים על תסמיני קורונה יש בהם. ניתן להשוות את הנתונים במפה גם לנתונים של בתי חולים שמדווחים על כמות המטופלים עם תסמיני קורונה שמגיעים אליהם, וגם להשוות לסקר נוסף שבודק תסמיני שפעת.
בפייסבוק אומרים שהטבלה הזו תעודכן מדי יום, וכך ניתן לבדוק באילו אזורים יש יותר דיווחים על תסמיני קורונה בקרב האוכלוסייה, כאשר המפה, כאמור, זמינה כעת בארה"ב בלבד. נכון לעכשיו, המפה לא מושלמת, חסרים בה אזורים רבים עליהם עדיין אין מידע טוב מספיק (כמו חלקים נרחבים בקליפורניה), והחלוקה למחוזות משאירה אזורים גדולים עם מידע מועט.
אחד מהאזורים האדומים ביותר במפה הוא אזור ניו יורק, שנפגע קשות ממגפת הקורונה – כמעט כל חלקי העיר, ביניהם לונג איילנד ומנהטן, מדווחים על אחוז גבוה של תסמיני קורונה. אזור נוסף בו יש חפיפה בין נתוני פייסבוק לנתוני תחלואת הקורונה הוא העיר פיניקס באריזונה – שנחשבת כאזור שנפגע באופן קשה מקורונה בארה"ב, עם מעל ל-2,600 מקרים, וגם במפה של פייסבוק היא צבועה באדום כהה.
למרות שכרגע רק ארה"ב מופיעה במפה, בפייסבוק מספרים שבקרוב הניסוי יקרה גם במדינות נוספות, בהן גם ישראל, באמצעות חוקרים מאוניברסיטת מרילנד. יש בניסוי הזה גם זווית ישראלית – פלטפורמת הסקר ומנגנון הגנת הפרטיות של הניסוי פותחו על ידי צוות הפיתוח של החברה בתל אביב.
ומה לגבי שאלת הפרטיות המטרידה מכל? בפייסבוק מציינים במפה כי הם עושים זאת על מנת לעזור למחקר והם לא שומרים את המידע, בכך מצהירים שהוא חשוף לעיניהם של החוקרים בלבד.