במהלך הימים האחרונים סביר להניח ששמעתם את המילה "אנונימוס" אינספור פעמים. אז מי הם בעצם האנשים שהבטיחו "למחוק אותנו מהאינטרנט" ועומדים מאחורי המתקפות על האתרים בישראל?
קודם כל, צריך להכיר את הקשר שלהם לאנונימוס. הרבה גופים מקשרים את עצמם לאותו אל-ארגון מיתולוגי אשר החל לפעול לפני כמה שנים ברשת, שעיקר פועלו היה אקטיביזם רשת, מתיחות, תעלולים ובצד הרציני יותר – צייד פדופילים למשל. הארגון, כשמו כן הוא – ללא הנהגה מכוונת, אנארכיסטי באופיו וחבריו אינם מכירים זה את זה, ומסתתרים תחת האנונימיות שמקנה הרשת.
מאז שהחלו רשויות החוק המדינתיות לפעול כלפי פעילי אנונימוס ולרדוף אותם. בעקבות מתקפות שבוצעו על שרתים של ה-FBI וגופים מסחריים גדולים שאנונימוס שמו על הכוונת - אנונימוס שינה את פניו, התבזר עוד יותר, וכיום הוא מהווה מסגרת גג לא מחייבת לערב רב של גורמים, לא פעם גורמים בעלי אג'נדות שונות וסותרות בתכלית.
הגופים שעומדים מאחורי המתקפה, הם גופים אנטי ישראליים, רובם ככולם ממדינות מוסלמיות קיצוניות. האם הם עושים זאת באמת מתוך אידיאולוגיה ושנאה עמוקה לישראל? לא כולם, אלא רק חלקם, במיוחד כאלה ששווה להם להעמיד פנים אידיאולוגיות למטרות רווח (תמיכה כספית מאיראן, למשל), כך מסביר לנו אור ניר, מומחה אבטחה בכיר בחברת Comsec.
בתכל'ס – ישראל לא ממש מעניינת את ההאקרים הרציניים והכבדים, וגם לא את הגרעין הקשה של אנשי אנונימוס, שלרוב תוקפים מטרות בעלות אופי גלובלי יותר המסמלות את הממסד – תאגידי ענק רב לאומיים וכיוצא באלה.
התוקפים
אז מי כן ברשימה? לידי נקסטר הגיע מסמך המפרט את רשימת צוותי ההאקרים המשוערים כמי שעומדים שמאחורי המתקפה. לפי ניר, מדובר לרוב ב"ילדי סקריפט", כלומר האקרים חובבים בלבד, ברמה של לא יותר מנערים בגיל חטיבת ביניים או לכל היותר תיכון.
חשוב לזכור: צוותים (Crews) כאלה גם תקפו את ישראל בזמן מבצע "עמוד ענן" בעזה בדצמבר האחרון. גם אז הוכרז Operation Israel, וגם אז הם תקפו אתרי ממשלה, וגם התקיפה ההיא לא נחלה הצלחה מרובה.
הצוותים
AnonGhost ו-AnonymusPal - הראשון הוא ה"זרוע המקצועית" של אנונימוס ומסייע לקבוצות בארגון בפעילויות האקינג שונות. AnonymusPal הם פעילים חופשיים מארצות הברית ומאירופה, ללא אג'נדה ברורה, סוג האנשים ש"נותנים יד כשצריך".
TeamR00t – צוות פקיסטני, פועל בעיקר ממניעים אידיאולוגיים. היו אחראים לאחרונה לתקיפות שונות ברחבי העולם בחודש דצמבר, בגרמניה, בדנמרק ועוד. בחלק מהמקרים הם השאירו מסרים נגד בשאר אסד והדיכוי שהוא מחולל נגד עמו. TeamR00t רואים עצמם כ"קול המדוכאים".
Hannibal – צוות חניבעל הוא צוות המזוהה עם ההתנגדות הסורית, לפי הסמלים שהוא מותיר מאחוריו (דגל סוריה).
Gaza Hacker Team ו – Gaza Security Team - האקרים פלסטיניים היושבים בארצות הברית ובאירופה, חלקם אולי במדינות ערביות. לחלק מהפעילים יש קשרים עם ההתנגדות הסורית.
Muslim Liberation Army - צוות מוסלמי המקושר לפקיסטן. תקפו בעיקר אתרים ישראליים במרוצת השנה שעברה. באתרים שנפרצו אז, הושאר המסר הבא: "אנו זועמים על מצבם הנוכחי של הפלסטינים, והכיבוש הבלתי חוקי של הארץ הפלסטינית בידי הישראלים הציונים".
Iranian Cyber Army (צבא הסייבר האיראני), הוא אולי הקבוצה הכי מוכרת ורצינית מבין הקבוצות המשתתפות במתקפה. מדובר בהאקרים איראניים, המשכירים את שירותיהם תמורת כסף (שכירי מקלדת, אם תרצו), אשר ב-2009 וב-2010, ביצעו שתי פריצות בפרופיל גבוה יחסית – הם פרצו לאתרים של הרשת החברתית טוויטר ושל מנוע החיפוש הסיני באידו. בפריצה לטוויטר הם כתבו: "ארצות הברית חושבים שהם שולטים ומנהלים את האינטרנט באמצעות הגישה, אבל הם לא. אנחנו שולטים ומנהלים בכוח, אז אל תתגרו בעם האיראני...".
Parastoo ו-Syrian Electronic Army – שני הצוותים האלה, על פי דיווחים הם בעלי קשרים לחיזבאללה. פרסטו, כך נטען, הם גם בעלי קשרים עם משמרות המהפכה האיראניים.
>> החיוך נעלם: כך נכשלו ההאקרים במשימתם "למחוק את ישראל מהאינטרנט"