חלק נכבד מהחפצים הסובבים ומשמשים אותנו מידי יום הפכו לטריוויאלים כל כך, עד שאנחנו לא עוצרים לרגע ותוהים האם ניתן לעשות אותם טוב יותר. כשמדובר בחפצים סטנדרטיים, מדובר גם בחברות ענק ובפסי ייצור ותיקים, הליך מורכב שלא כל כך קל לשנות ולכן אנחנו ממשיכים לצרוך אותם במשך עשרות שנים מבלי שיעברו כל שינוי.

אין תמונה
חשבו מחוץ לקופסא, פשוטו כמשמעו

חשיבה יצירתית מגיעה בחלק גדול מהמקרים מאלו שנמצאים מחוץ למערכת, שיכולים להביט על הדברים קצת אחרת, אך לא תמיד מגיעה לייצור המוני.

מחוץ לקופסא

The Cooper Union הוא מוסד לימודים ותיק ונחשב (שנוסד ב-1859) למדעים ואמנות, ששוכן במנהטן ומתמחה בשלושה תחומים מרכזיים: אדריכלות, הנדסה (גם עיצוב תעשייתי) ואמנות. אם תרצו, המקבילה האמריקאית של האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל הירושלמית.

וגם:
>> כיצד הגיבו בכירי גוגל כשג׳ובס חשף לראשונה את האייפון?
>> התגלה חור אבטחה בסנאפצ'אט; החברה לא מתרגשת

כמו כל מוסד נחשב, בוגרי המכללה האמריקאית זוכים ללא מעט חשיפה וחלק מהפרוייקטים שלהם מצליחים גם לעשות לא מעט רעש. אלא שלעיתים מדובר בדברים פשוטים באמת, טריוואלים, בדיוק כמו בדוגמא הבאה שבה שני בוגרי המכללה: הנרי וונג (Henry Wang) וכריס קורו (Chris Curro), החליטו לקחת מוצר שכולנו משתמשים בו לאורך החיים וניתן לומר עליו שהוא הכל חוץ ממתוחכם, והפכו אותו לטוב יותר, זול יותר והרבה יותר ידידותי לסביבה.

קופסאות קרטון נחשבות לאחד מהמוצרים הבסיסים והזמינים ביותר למשלוח ומעבר סחורות בין מקומות שונים בעולם ומרביתן מסיימות בפח האשפה ולא זוכות לשימוש חוזר. על אף שהן ניתנות למחזור, הצורך בפעולה נפרדת עבור העברתן למחזור מונעת ממרבית המשתמשים לעשות זאת, אם כי דרך יעילה יותר תהיה לעשות בהן שימוש חוזר אפילו ללא מחזור.

הפיתוח של צמד הסטודנטים מבטל את הצורך בחומרים נוספים על מנת לאטום את קופסאת הקרטון ופתיחתה הפשוטה מאפשרת לשמור עליה במצב זהה לזה שבו התקבלה ומכאן – לשימוש חוזר.

הדרך הטובה ביותר להבין איך זה עובד תהיה להתרשם מסרטון הוידאו שמציג את ה-Rapid Packing Container בפעולה. אז כן, אין כאן חדשנות פורצת דרך שתשנה את התחום לחלוטין, אבל לפעמים הדברים הפשוטים באמת הופכים את החיים שלנו להרבה יותר קלים ואת הסביבה שלנו להרבה יותר נקייה. 

 

>> לידיעה המקורית באתר Geektime