ההשתוקקות של הניו-זילנדים לצפות בתמונות העירום שדלפו בשבוע שעבר עלתה להם ביוקר: במהלך סוף השבוע מאות אלפי תושבים במדינה נותקו מהאינטרנט לאחר שהקליקו על קישורים שהבטיחו ג'ניפר לורנס - ובמקום זאת סיפקו תוכנות זדוניות שגרמו לבידודם הזמני מהעולם.
קראו גם: תמונות העירום של הידועניות - "עבודה של חודשים"
התראה: "פושעים ינצלו את הפרשה"
לפי דיווחים באתרי החדשות, התקיפה החל בערב יום שישי - ורק היום (א') הצליחה ספקית האינטרנט הגדולה במדינה, "ספארק" (Spark) להשיב באופן מלא את הגישה לכ-600 אלף משקי הבית שנפגעו. "נראה שחזרנו לפעילות רגילה, תודה לכולם על הסבלנות! אנחנו מתנצלים על הבלאגן", צייצה החברה בחשבון הטוויטר שלה, ובאופן מעט מפתיע, זכתה לתגובות אוהדות. כל הכבוד על העבודה"; "תודה לכם, אנחנו יכולים לחזור לשחק עכשיו"; "עבודה טובה חבר'ה, מקווה שהשונאים (התוקפים) ירגעו" - אלה חלק מהציוצים שפורסמו בתגובה לפוסט.
לפי דיווח של הגרדיאן, זמן קצר לפני תחילת המתקפה, פרסמה חברת האבטחה Trend Micro אזהרה לפיה על הגולשים להימנע מלהקליק על קישורים המובילים לכאורה לתמונות העירום של הכוכבות: "מהסיבות המובנות מאליהן, זה לא רעיון טוב כרגע להקליק על לינקים לתמונות העירום או לפתוח קבצים באימייל. יש לצפות שפושעים ינצלו לרעה באופן מיידי. מסקירות שערכנו אנחנו למדים על קיומן מזימות חדשות שמטרתן לפגוע במי שמחפש את התמונות מההדלפה", נמסר בהודעה.
בנוסף, לטענת החברה, אחד המקורות העיקריים ללינקים הללו הוא טוויטר, שם יוזמי המתקפה הצמידו לקישורים הרלוונטיים האשטאג עם שמה של ג'ניפר לורנס, כך שכל מי שחיפש את שמה - נחשף אליהם. הלינק שהופץ הבטיח לגולשים גישה קטע וידאו של השחקנית, אך כדי לצפות בו הם התבקשות להוריד תוכנה להמרת וידאו שתאפשר זאת. כאמור, התמימים והסקרנים שבהם - אכן עשו זאת.
"מתעסקים בעיקר בכבשים"
שי בליצבלאו, מנכ"ל מגלן-טכנולוגיות, מסביר שקיים ויכוח סביב המספרים. "כשהגולשים בניו זילנד הורידו את אותה תוכנת קוד עוין, הם ניסו בעצם להוציא את השרתים החוצה לאירופה. היציאה הזו מתבצעת דרך שרתי ה-DNS של ספארק: זהו שרת שמתרגם את כתובת ה-IP לכתובת אינטרנטית. אך כשהשרת קיבל מאות אלפי פניות - הוא הגיע לנקודת שבה הוא לא מספיק לתת תשובות".
"במילים אחרות, האינטרנט בניו זילנד לא נחסם - אבל השרת שצריך לתרגם הפך ללא זמין בגלל עומס פניות. למה המספרים לא מדוייקים? כי ספארק מדווחת שלא היו 600 אלף מחשבים או טלפונים סלולרים שניסו לצאת החוצה, היא מדברת על בערך מחצית".
"התקיפה היתה בעיקר נגד טלפונים סלולרים", מוסיף בליצבלאו, "שזה מאוד מתוחכם. רוב חברות הסלולר בעולם היום לא מספקות שום רכיבי הגנה על הרשתות שלהם. כלומר - אם תשלחי לי וירוס דרך גוגל, זה ייחסם, אבל אם תשלחי דרך חברות המובייל - זה כנראה יעבור. הזירה הזו נחשבת היום לפלטפורמה היעילה ביותר מבחינת האקרים. מעבר לזה, ניו זילנד לא ערוכה כמו שצריך להתקפות קיברנטיות. הם בעיקר מתעסקים עם כבשים ופחות עם טכנולוגיה, וזו הסיבה שהם היו על המוקד. היה מאוד נוח להעביר את זה דרכם".
בתגובה לאירועים, מהרשויות בניו זילנד נמסר שכרגע לא ברור מי עומד מאחורי המתקפה הקשה, אך נראה כי החלה מחוץ למדינה. התוכנות הזדוניות שהגולשים למעשה הורידו, יצרו עומס חריג על השרתים - וכך למעשה השביתו אותם.