אין תמונה
גם אם הפרטים הודלפו - יש מה לעשות. אילוס

הפריצה למאגר הנתונים של אתר ההיכרויות "אשלי מדיסון", המיועד לגברים ונשים החיים במסגרת זוגית ומעוניינים ביחסי מין מזדמנים, הצליחה להלחיץ גם את 170 אלף הישראלים המנויים בו. אם גם אתם חוששים שתמונותיכם יופצו ברשת, לעורך הדין גיא אופיר המומחה לדיני אינטרנט יש כמה עצות עבורכם.

 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אני רשום כמשתמש באתר וחושש שפרטיי יחשפו. כיצד עלי לפעול?

יש מקום לבחון הליך משפטי מניעתי נגד גוגל ונגד רשתות חברתיות גדולות כדי למנוע הפצה ויראלית. התקדים שעליו ההליך מתבסס הוא מקרה "מוסלי", כוכב ענף הפורמולה שתועד במהלך אורגיה שלא בהסכמתו. לאחר שהסרטון הופץ באלפי אתרי סקס שונים ברחבי הרשת, הגיש מוסלי תביעה נגד ענקית האינטרנט גוגל, שחויבה לבסוף בידי בית המשפט בפריז להפעיל סינון אוטומטי שימנע את העלאת הסרטון בתוצאות החיפוש באינטרנט. בכל מקרה, מומלץ לפנות לעורך דין לשם פנייה בכתב לאתר ההיכרויות בדרישה לבדוק מול מנהליו האם המידע הספציפי לגביך נחשף.

אם פרטי האישיים – לרבות תמונתי – אכן נגנבו מהאתר ונחשפו, מה עלי לעשות?

ראשית יש לפנות לעורך דין המומחה לנושא. בשלב הבא עליך לפנות אל האתרים שפרסמו את המידע בדרישה להסירו, ובמקביל להגיש פנייה דומה לגוגל. לפני כחודש הודיעה גוגל בצעד תקדימי כי היא תכבד בקשות להסרת "פורנו נקמה" מתוצאות מנוע החיפוש שלה. משרדי כבר הגיש בעבר בקשות כאלו לגוגל, והיא אכן כיבדה אותן. מדובר במהפכה, שכן עד לפני כחודש דבקה ענקית האינטרנט בטענה כי היא אינה משמשת כצנזור של הרשת ולכן לא תגנוז מידע ממנוע החיפוש שלה. כנראה שפסיקות משפטיות שקיבל האיחוד האירופי בנושא – לרבות מקרה "מוסלי" – הביאו לשינוי בגישת החברה.

עו"ד גיא אופיר (צילום: עו"ד גיא אופיר)
עו"ד גיא אופיר | צילום: עו"ד גיא אופיר

אם מחקתי תמונות אינטימיות שפרסמתי בעבר באתר. האם החברה המפעילה אותו מחזיקה בגיבוי של המידע?

אתר השומר מידע פרטי ואינטימי על אדם שביקש מפורשות למחק אותו – עובר על החוק באופן עקרוני. גם במקרה שבו הסכמת במעמד ההצטרפות לאתר לשחרר את מנהליו מכל אחריות למידע שאתה מעלה בו, אני סבור, שתקנון שכזה ייחשב על ידי הבית המשפט כחוזה אחיד מקפח שאין לכבדו. במצב שכזה אני מעריך שבית המשפט יקבע כי האתר הפר את החוק.

פרטי האשראי שלי נחשפו. האם עלי לדאוג?

מבין כל הסיכונים הקיימים במרחב האינטרנט, דליפת פרטי אשראי הוא הנמוך ביותר. גם אם גורם כלשהו יעשה שימוש בפרטי האשראי שלי לצורך ביצוע רכישות באינטרנט, מי שייקלע לבעיה הוא הספק שכיבד את התשלום. כל הכחשת עסקה שיגיש בעל הכרטיס תוך 21 ימים מיום ביצוע העסקה, מחייבת את חברת האשראי על פי חוק להשיב לו את כספו. מסיבה זו לא היה מקום לפאניקה הרבה ששררה בציבור לאחר פריצת ההאקר הסעודי. גניבת פרטי אשראי אינה בעיה של הצרכן, אלא של חברות האשראי ושל הסולקים. ראוי לזכור, כי מי שטוען לסליקת כרטיס אשראי כדין יידרש גם להוכיח זאת, בין השאר על ידי חתימת בעל הכרטיס על הקבלה.