בסגרי הקורונה מכירות האונליין קפצו באופן דרמטי והמגמה הזו נמשכת גם בשנת 2021. יחד עם הנוחות, לא תמיד קל לקנות מרחוק – בגדים אי אפשר למדוד, צריך להפעיל את הדמיון כדי להבין כיצד הרהיטים בתמונה ייראו בתוך הסלון שלכם וכדומה.
חברת Augmind, שבתחילת דרכה ב-2018 יצרה את ההולגרמה של נשיא המדינה לשעבר שמעון פרס ז"ל באירוע במלאת שנתיים למותו, מבקשת לפתור את הבעיות האלו באמצעות טכנולגיה חדשה בתלת מימד. החברה פיתחה טכנולוגיה ייחודית המאפשרת הפעלת תוכן תלת ממדי באיכות גבוהה על מכשירים ניידים, טבלטים ומשקפי AR/VR (מציאות רבודה ומציאות מדומה), אשר באמצעותה תוכלו לראות תכשיט לפני רכישתו בגודל ומראה אמיתי, לראות כיצד ספה מהקטלוג של חברת הריהוט תשתלב בסלון שלכם (כשאתם נמצאים בביתכם), לבחור רכב ועוד.
עד כה תוכן מסוג זה כמעט ולא היה בר הרצה על מכשירי נייד, בשל מגבלות חומרה, שאפשרו את השימוש בתוכן תלת-מימד ומציאות רבודה ומדומה רק על גבי מחשבים שולחניים, להם מעבדים חזקים יותר שיכולים לעמוד בעומס ובחום של המעבד. הטכנולוגיה של חברת Augmind משתלבת בתהליכי ייצור התוכן הקיימים ומשתמשת באלגוריתמים ייחודיים לביצוע התאמות ואופטימיזציות, כך שמפתחי התוכן יוכלו לעבוד ישירות על מכשירי הנייד, בלי הצורך לעשות אדפטציה טכנית מסובכת.
החברה הוקמה על ידי ידי יובל גלוז (מייסד שותף) ורן קרן (מנכ"ל), והיא מונה כיום עשרה עובדים. "הקדמנו את זמננו, לא הבינו על מה אנחנו מדברים בהתחלה", מספר קרן ל-mako. "הקורונה עזרה לנו, כי הרבה עסקים נסגרו. חברות פנו שנעזור להם, למשל בתחום של תכשיטים ודירות, כדי לעזור להם למכור לאנשים שלא באו לחנות. הם חיפשו לתת להם הדמיה ולא הצליחו להגיע למשהו שנראה אמיתי מספיק".
החברה גייסה כסף במהלך התקופה האחרונה, והפלטפורמה שלה צפויה להיות מושקת בדצמבר. בשלב הראשון היא מיועדת למפתחים ויצרני תוכן, שישתמשו בה עבור לקוחות מתחומים שונים. כבר היום היא קיימת ועובדת בכמה מקומות בעולם כפיילוט, עם לקוחות מתחומי הנדל"ן, לייף סטייל, אופנה, תחום הרכב וצרכנות, וכן תעשיות ביטחוניות ומפתחי מכשור רפואי מתקדם.
היבט נוסף שבחברה שמים דגש עליו הוא נושא התאורה. "אם מסתכלים על הספה דרך הטלפון, התאורה משפיעה על איך שהאלמנט נראה", מסביר קרן. "אנחנו מחשבים את כל כיווני התאורה, סוג התאורה, החום של התאורה, הצבע של התאורה ומשקפים את התאורה על אותו תוכן דיגיטלי בזמן אמת. מעבר לזה שהספה תיראה מציאותית ואמיתית, אנחנו רוצים שהיא תתנהג בזמן אמת כמו במציאות הקיימת. המטרה שלא תוכלי להבדיל מה אמיתי ומה לא".
האם הטכנולוגיה תוכל להראות לנו גם כיצד בגד נראה על הגוף שלנו?
קרן: "מדובר בעולם שנקרא VTO – virtual try on, שנמצא בצמיחה מטורפת היום. יש עם זה ספציפית הרבה בעיות עדיין. לבד יש תכונות בטבע, הוא זז, הגוף שלנו גם זז, ולא הצליחו עדיין לפצח את העולם הזה. יש ניסיונות יפים, גם אנחנו מתעסקים בתחום. כן הצלחנו לפתח אפשרות לראות כיצד טבעת נראית על האצבע שלך, ואנחנו עובדים עם חברת תכשיטים מסוימת. בעזרת השם אני מקווה שאנחנו כמה צעדים קדימה מחברות אחרות גם בתחום הזה".