עם כל יום שעובר, צמידי הפעילות הולכים ומתחבבים על הישראלים. במחיר של כמה מאות שקלים, כל אחד מאיתנו יכול לרכוש צמיד שיאמר לו כמה קלוריות שרף, כמה צעדים צעד ולאיזה מרחק, כמה שעות ישן בלילה ועד כמה טובה הייתה שנתו. מאמן הכושר האישי הזה ידע לנדנד לנו כדי שנגיע ליעד, ואף ירטוט משמחה כשזה יקרה.
לאחרונה, כמה מותגים גדולים בתחום חידשו את הדגמים שהם משווקים כאן, ולקחנו אותם לקרב גדול. לכל צמיד הענקנו ציונים על נוחות הענידה שלו ועל העיצוב, על הדיוק שלו במדידת צעדים (לרוב, זו תהיה הפונקציה העיקרית שרובנו נשתמש בה), על איכות מדידת השינה שלו, חיי סוללה והכי חשוב - איכות האפליקציה שמלווה את הצמיד, שהיא הכלי העיקרי למעקב.
חמישה צמידים נכנסו לזירה: FitBit Charge, Polar Loop, VivoFit, UP24 ומתחרה חדש בשוק הישראל - Runtastic Orbit. בנוסף, יש לנו הצצה לדגם ה-UP3, שלא נמכר בישראל.
Garmin Vivofit: סוללה שמחזיקה שנה
את הגרמין Vivofit בדקנו לפני שנה ומאז הוא לא השתנה מהותית. מבחינת מבנה הוא מסוג צמידי הכושר שיש להם יחידת "מוח" מתפרקת, אותה מכניסים לתוך רצועת גומי פשוטה, כמו ה-fitbit flex.
הצמיד של גרמין בנוי לתלפיות, ובניגוד לחברות אחרות שהולכות על צגי LED, גרמין בחרו בצג אלפא-נומרי נוסטלגי משהו, אבל גדול וברור שגם יכול לשמש כשעון. הסיבה: את הצמיד הזה לא תצטרכו לטעון כל שבוע, והוא נסמך על סוללה פנימית שתחזיק לכם שנה שלמה. את הרצועות ניתן להשיג בכמה צבעים
בנוסף לצג שמציג צעדים שנצעדו, קלוריות שנשרפו וצעדים ליעד ומרחק, יש "פס" אדום בחלקו העליון שיתריע בפנינו אם ישבננו נח על הכיסא יותר מדי זמן (ובכך יעודד אותנו לקום). ואם כבר במנוחה עסקינן, את מדידת השינה תצטרכו למדוד ידנית - כלומר להכניס את הצמיד למצב שינה, ולהוציא אותו ממנו בקומכם, בניגוד לצמידים חדשים יותר כמו ה-charge שיודעים אוטומטית לזהות שינה.
מדידת הצעדים שלו מדויקת וטובה, ואילו האפליקציה שלו סולידית מאוד ונעימה, אבל לא נפלנו ממנה. החלק החשוב - בניגוד לשירותים אחרים, היא בעברית.
מחיר: 699 שקל לערכה עם שתי רצועות.
ציון: 9
Polar Loop: מדויק אבל דורש התאמה ליד
הלופ של חברת שעוני הכושר המקצועיים Polar הוא עולה חדש יחסית. הוא בנוי מצוין, ונראה מאוד היי-טקי: מדובר ברצועת גומי שחורה ועבה (מגיעה גם בכחול וסגול, וטוב שכך, כי השחור נראה מאוד "גברי" ולדעתנו יקרוץ פחות לקהל נשי) עם שולי מתכת. התצוגה שלו מרשימה מאוד: מדובר במסך LED עם נקודות אדומות שנראה ונקרא היטב. הלופ מציגה קלוריות, צעדים, את השעה ואת כמות הזמן שהיינו פעילים בצורה של באר התקדמות. הסוללה תחזיק לכם בערך שבוע, שזה סטנדרטי וסביר.
דבר אחד מאוד עצבן אותנו עם הלופ. לפולאר אמנם הייתה כוונה טובה והלופ נסגר עם אבזם מתכת של שעון קלאסי. ברם, כדי להתאים את הצמיד לפרק היד, צריך למדוד את הפרק עם סרט מדידה שמצורף באריזה, ואז לעשות קורס בשענות בסיסית - לפרק את האבזם (שמוחזק עם צירים קפיציים מהסוג שיכול ללכת לאיבוד בשניה), לגזור את הרצועה (כן, לגזור) לפי הגודל שמדדנו, ואז להחזיר את האבזם למקומו.
ההסברים אמנם ברורים ומאירי עיניים, ופולאר מספקים באריזה גם כלי עבודה - אבל העבודה עצמה דורשת עדינות, סבלנות ודיוק ולא מתאימה לכל אחד. זאת, לעומת שאר הצמידים שפשוט מוציאים אותם, טוענים ועונדים. זאת בעינינו נקודת תורפה רצינית. על אף שכשהתהליך מסתיים, הלופ יושב מצוין על היד, וכמובן שהאבזם המתכת האיכותי לעומת האחרים, לא יפתח לכם בטעות.
כצפוי מחברה כמו פולאר, מדידת הצעדים שלו מדויקת מאוד. הוא גם מודד שינה באופן אוטומטי, ומחלק את הפעילות שלנו לפי רמות משכיבה ושינה, דרך רמות של פעילות קלה ועד פעילות מאומצת. האפליקציה עברה לאחרונה עיצוב מחדש, והיא מקסימה למדי. זאת, בניגוד גמור לאתר האינטרנט שלהם, שהוא פשטני וכעור.
עוד נציין לחיוב את התובנות וההצעות שהאפליקציה מציעה. עניין התובנות הוא חשוב, כי מלבד לתת לנו את המידע על הפעילות שלנו, חשוב גם לתת לנו מסקנות. מה זה אומר אם אנחנו ישנים שש שעות בלילה? למה חשוב לעסוק בפעילות מאומצת לפחות חצי שעה ביום? רוב האפליקציות לא מציעות את זה כחלק מהשירות, או מציעות את זה כשירות פרימיום, כמו למשל פיטביט. בקטע הזה, פולאר ו-Jawbone, החברה שמייצרת את UP (למעשה שמה הוא אליף, אבל אף אחד לא מכיר אותה בשם הזה, אלא רק בשם של מותג אוזניות הבלוטות' הידוע שלה) - מציגות אפליקציות מנצחות, תרתי משמע.
ההפתעה הנעימה האחרונה לגבי ה-Loop היא המחיר שלו. ציפינו שצמיד של חברה כמו פולאר יעלה יותר, אבל הוא נמכר במחיר של 590 שקלים. עניין הרצועה הוא מעצבן, אבל כיון שמדובר בטראומה נקודתית ואחרי זה הצמיד ישרת אתכם היטב, נתנו לו ציון גבוה יחסית.
מחיר: 590 שקל
ציון: 9.1
Fitbit Charge: לא מדייק ולא לגמרי נוח
פיטביט היא מחלוצות צמידי הפעילות, ואחת החברות היחידות שזה ממש תחום ההתמחות שלה. החברה פרצה לתודעה עם צמיד פשוט יחסית בשם flex, הסתבכה עם הדגם העוקב שלו force, כשלקוחות התלוננו על פריחה וגירוד מהרצועה והחברה נאלצה להוריד את המוצר מהמדפים. לפני כמה חודשים יצאה פיטביט עם קולקציה חדשה, שכוללת את ה-charge אותו בדקנו, ואת ה-charge HR, דגם דומה שגם מונה דופק ושעון חכם.
מבחינת העיצוב ה-charge בנוי לא רע. מדובר ברצועת גומי בעלת מרקם מחוספס בזכות חריצים לכל אורכה, שבחלקה העליון קבוע צג LED קטן עם תאורה לבנה. מאוד אלגנטי. בצד הרצועה כפתור בורר קטן, שבלחיצה ארוכה עליו גם משמש כסטופר. בהקשה על הרצועה נקבל נתון אחד שקבענו מראש. חיי הסוללה יספיקו כאן בערך לשבוע, ואז נצטרך לטעון את הרצועה שוב. מה שכן, אבזם הפלסטיק קצת מעצבן ופה ושם הרצועה פשוט נשרה לנו מהיד.
התצוגה סטנדרטית וקצת יותר: היא מציגה שעה, מרחק, קלוריות, צעדים, דקות פעילות מאומצת ומדרגות שטיפסנו. הבעיה העיקרית עם ה-charge, כמו מוצרים אחרים של פיטביט הוא איכות המדידה. מדידת הצעדים שלו לא מדויקת, כמו גם מדידת המדרגות. קפיצות בנסיעה נרשמו כמו עליית מדרגות ואפילו זכינו בתג על טיפוס של מדרגות רבות - כשבפועל לא טיפסנו אפילו מדרגה אחת. מדידת השינה נעשית אוטומטית, והיא דווקא יחסית מדויקת.
איכות האפליקציה של פיטביט היא סבירה, והתצוגה של הנתונים היא ברורה ויפה. מה שכן, האפליקציה הזו לא מציעה תובנות או ניתוח, אלא כשירות פרימיום בעלות של כמה דולרים בודדים בחודש. אם כבר רכשתם את הצמיד, אולי תרצו להשקיע גם בזה, אבל לא חובה. כל העסק פעיל ופועל גם ללא התובנות.
הצארג' נמכר אצל באג היבואנית ב-649 שקלים, שזה מחיר קצת גבוה לטעמנו עבור צמיד שהדיוק שלו נופל מזה של המתחרים ולא מציע ערך מוסף באפליקציה שלו.
מחיר: 649 שקל
ציון: 8.1
UP24: שומר ראש מעוצב
האפ24 הוא שדרוג של דגם האפ שכבר נמכר מזה זמן מה בישראל. בינתיים, חברת Jawbone הוציאה כבר שני דגמים חדשים - UP3 ו-UP4, שבינתיים לא נחתו על המדפים בישראל (אבל הצלחנו להניח ידינו על UP3, ראו בהמשל) שגם מודדים דופק, וה-UP4 אפילו תומך בתשלומים עם אמריקן אקספרס, בארצות הברית. באג, היבואנית, נמצאת כרגע במגעים להבאתו של ה-UP3 לישראל.
לכן, הדגם שנתייחס אליו הוא הדגם הכי מתקדם שנמכר כאן, ה-UP24, שהוא דגם מוצלח מאוד בפני עצמו. ל-Jawbone יש גישה אחרת לחלוטין לעיצוב. הדגם שלה נטול צג, ובמקומו יש שתי נורות חיווי שקבועות בגוף הצמיד. ה-UP בכלל, הוא צמיד מאוד מעוצב, ובנוי בצורת לולאה קפיצית במקצת שנכרכת על היד. זה נשמע לא נוח, אבל אחרי שמתרגלים לנוכחות שלו, הוא לא מורגש. הסוללה מחזיקה כשבוע, לעיתים מעט יותר, שזה מצוין.
המדידה של ה-UP מדויקת למדי, ולא היו לנו תלונות לגבי הדיוק שלו. את מדידת השינה נצטרך גם כאן להפעיל ידנית ולכבות כשנקום. ה-UP יודע גם לרטוט ולהזכיר לנו להתנועע כשאנחנו יושבים יותר מדי זמן, ויש לו עוד הגדרות מתקדמות. כיון שה-UP24 הוא נטול צג, את כל התצוגה נקבל באפליקציה שמולה הוא מסתנכרן בסלולרי החכם.
בכל הנוגע לאפליקציה, Jawbone עושים בית ספר לכולם. ככה צריכה להיראות אפליקציה של צמיד פעילות. עזבו רגע בצד את הגרפיקה היפהפיה, הברורה והידידותית שמפרטת לנו הכל ובצורה מדוקדקת אך נגישה, האפליקציה של UP מציעה לנו תובנות המבוססות על ניתוח הפעילות שלנו לאורך זמן. היא תזכיר לנו לאכול, תדאג לנו כשאנחנו לא ישנים מספיק ותדרבן אותנו לשמור על חיים בריאים בכל אורחות חיינו הנמדדות על ידי הצמיד, ולא רק בנוגע לפעילות, כולל טיפים קטנים וחמודים שעורכי האפליקציה מוצאים ברשת, המלצות למזון בריא ועוד ועוד. התחושה הכללית היא של תמורה טובה לכסף.
בזכות קשרים, יצא לנו להניח ידיים גם על הדגם הבא של JAWBONE, ה-UP3. הוא מעוצב קצת אחרת, ובצד הפנימי שלו יש חיישנים נוספים (כפי שתראו בתמונה), והוא גם מודד דופק. האפליקציה היא אותה אפליקציה ידידותית ויפה של ה-UP24 ודגם ה-UP הפשוט, אבל היא כללת גם אינדיקציה לדופק, וכמובן, ניתוחים ומידע ותובנות גם על זה. ה-UP3 ימדוד לכם את הדופק בשינה, ממש לפני היקיצה כדי שתוכלו לעקוב גם אחרי דופק המנוחה האידיאלי שלכם. ה-UP3, מהקצת ששיחקנו איתו - נראה צמיד מרשים מאוד ויורש הגון ל-UP24.
אם ל-UP היה דגם עם מסך, הרי שהיה מדובר בצמיד הכושר המושלם. במחיר שהוא נמכר כיום בבאג, הוא גם תמורה מצוינת לכסף שלכם - 499 ש"ח נכון לשעת כתיבת שורות אלה.
מחיר: 499 שקל
ציון: 9.4
Runtastic Orbit: מוסיף צעדים גם כשלא צעדנו
אחרון חביב הוא האחרון לעשות עליה. חברת יורוקום קיבלה לאחרונה את הזיכיון לשווק את ה-orbit בארץ. מי שעומדת מאחוריו, היא החברה שאחראית לאפליקציית הריצה והכושר הפופולרית runtastic והצמיד גם נושא את אותו שם.
מבחינת חומרה, גם כאן מדובר בצמיד עם "מוח", שמגיע עם כמה רצועות בקופסה, כולל אפשרות להשתמש בו כתליון, שזו תמורה נאה לכסף שלנו. בחרנו ברצועה שחורה, עם כפתור מרכזי כסוף, שנסגרת לא רע על היד. גם כאן, יש מסך LED זעיר עם תאורה בצבע לבן, בדומה לפיטביט. התצוגה סטנדרטית למדי, וכוללת גם שעה, קלוריות, מרחק שצעדנו, דקות פעילות ועוד. את מדידת השינה כאן נעשה ידנית על ידי הכנסה של הצמיד למצב שינה. חיי הסוללה פה קצת קצרים יותר והוא מחזיק כארבעה או חמישה ימים של פעילות.
הבעיה עם האורביט היא שבוודאות, איכות החומרה שלו פחות טובה מהשאר. המדידה שלו ממש לא מדוייקת. בוקר אחד, עוד לפני שהגענו למשרד, הוא הכריז בעליצות שכבר צעדנו 50% מהיעד היומי - נתון לא נכון בעליל. חוסר הדיוק הזה גם לידי ביטוי במדידה של 16 אלף צעדים (מרחק מכובד מאוד) - ביום שבו לא צעדנו כמעט כלל. היעדר מדידה מדויקת של צעדים הוא חיסרון רציני. לגבי השאר הוא היה בהחלט סביר.
לרנטסטיק יש אפליקציה נפרדת עבור הצמיד, שנקראת ME. היא בסיסית למדי, אך יעילה. החלק היפה הוא שהצמיד מסתנכרן גם עם אפליקציית הריצה הראשית ויכול לתעד את האימונים שלכם. המחיר שלו נמוך יחסית למתחרים - 499 שקלים - אבל כך גם התמורה שלו. אלא אם אתם גם ככה משתמשים באפליקציה, הוא לא מאוד מומלץ למדידת פעילות יומיומית.
ציון: 7.5