כשנכנסו הסמארטפונים לחיינו, אחד הדברים שהכי אהבנו לעשות היה לצפות בסרטוני וידאו - סרטים, פרקי סדרות, חדשות, קליפים מוסיקליים וסתם צילומים של האחיינים החמודים עושים שטויות. אבל השימוש שהיה ונשאר בגדר טאבו (חוץ מביפן) הוא צפייה בטלוויזיה.
סיאנו, חברה ישראלית הפועלת מאז 2004, מנסה להביא את הטלוויזיה למובייל. לפני כשנה וחצי היא הוציאה את כרמל, מקלט DVB-T ("עידן+" בשבילכם) לאייפון ואייפד. השנה היא הרחיבה את קהל היעד והציגה את "מירון" (Meron), מקלט טלוויזיה דיגיטלית אלחוטי, המסוגל לעבוד גם עם אייפון ואייפד אך גם עם מכשירים מבוססי אנדרואיד - סמארטפונים וטאבלטים כאחד. לקחנו אותו לסיבוב ובדקנו האם צפייה בטלוויזיה בשטח אכן קלה ונוחה כפי שמבטיחה החברה.
ראשית, נציין כי ממדי המקלט הופכים אותו לבן לוויה נעים למדי. הוא קטן מאוד, נכנס לכל כיס או תא בתיק. לארנק הוא עבה מדי, כמובן.
"מירון" מתחבר למכשירים ניידים חכמים באמצעי לא שגרתי - רשת אלחוטית בתקן ווייפיי. למעשה, הוא יוצר רשת סגורה שמקשרת בינו לבין המכשיר, אך במקום גישה לאינטרנט מעניקה למכשיר גישה לשידורים. מצד אחד, שיטה זו חוסכת את הצורך בחוטים העלולים להשתנות מדגם לדגם, מאחר וווייפיי עובד עם כל מכשיר. מצד שני, הוא מנתק את המכשיר מהאינטרנט לטובת ההתחברות לשידורי הטלוויזיה ובנסיבות מסוימות עלול ליצור מצב בו אחרי שכיביתם את המקלט תנסו לגלוש במכשיר ולא תצליחו, עד שתיזכרו שהוא תופס לכם את חיבור הווייפיי ותיכנסו להגדרות כדי להתחבר לנתב רשת רגיל.
איך זה עובד?
הפעלת המקלט נעשית באמצעות אפליקציה ייעודית הזמינה לכל מכשיר iOS או אנדרואיד דרך חנויות האפליקציות של אפל וגוגל. האפליקציה עובדת היטב לא רק במכשירים חדשים, אלא אפילו על סמארטפונים בני שנתיים ושלוש, עם מעבדים בעלי ליבה בודדת ומסכים של 4 אינצ' בקושי.
צפייה בטלוויזיה דורשת קודם הגדרה של המקלט, תהליך שתהיו מוכרחים לבצע עבור כל טאבלט וסמארטפון בנפרד. אמנם, הוא לא מסובך, אך גוזל כדקה עד שתיים. חבל שהחברה לא מצאה דרך בה הערוצים יישמרו על המקלט עצמו ולא על האפליקציה במכשיר.
לאחר תהליך ההגדרה הפשוט למדי, אפשר לעבור למסך הצפייה ולדלג בין הערוצים הזמינים - 1, 2, 10, 23, 33 ו-99, כמו גם שלל תחנות רדיו כגון רשת ב', גלי צה"ל וכו'. האפליקציה יכולה גם להקליט את השידור, בתלות בכמות הזיכרון הזמינה על המכשיר. לא ניתן להקליט ערוץ שונה מזה הפועל כרגע ואי אפשר לבקש הקלטה מתוזמנת, כך שהשימוש בתכונה זו אינו יכול להחליף צפייה בזמן אמת.
כמו כן, לא ניתן כמובן לחבר שני מכשירים למקלט בו-זמנית. במקום זה, יש קודם לנתק מכשיר אחד מהרשת האלחוטית של המירון ורק אז ניתן לחבר אליו מכשיר אחר. הדבר לוקח כדקה ואינו מאפשר לעבור באמצע הצפייה מסמארטפון לטאלבט, לדוגמא.
רמת הקליטה הצליחה להפתיע מעט - יחסית למכשיר זעיר בעל אנטנה של כמה סנטימטרים הוא ניחן בקליטה טובה מאוד בכל מקום, החל ממרכז תל אביב, דרך ירושלים ועד יישובים מעבר לקו הירוק. עם זאת, חשוב לציין כי הקליטה מתאפשרת רק כשהמכשיר עומד במרחק סנטימטרים מחלון הפונה החוצה. במרכז חדר או חלל עבודה הוא לא קולט כמעט דבר. גם בתנועה - למשל בנסיעה באוטובוס או במונית - הוא מתקשה ללכוד את האות בהצלחה, כך שלא מדובר במערכת בידור לילדים בדרך לגן.
סיכום ומסקנות: מקיים הבטחות, אבל יש "אבל"
בסך הכל, מדובר במכשיר שמקיים את מה שהוא מבטיח - לצפות בטלוויזיה במכשירים ניידים של אפל וגוגל. הוא לא מסובך לשימוש, אם כי ניתן לפשט אותו עוד קצת. השאלה היא האם שווה לשלם 350 שקל עבר מכשיר שמעביר שידורי טלוויזיה למסכים קטנים בלבד, שכן הוא אינו תומך במחשבים וטלוויזיות. זוהי השאלה שכל רוכש פוטנציאלי צריך לשאול את עצמו.