נוכלי רשת הצליחו לגרום ליותר ממיליון משתמשי אנדרואיד להוריד גרסה מזויפת של אפליקציית וואטסאפ - וגוגל נכשלה באיתור הזיוף, כך נחשף בסוף השבוע בזכות ערנות של משתמשי אתר הקהילות Reddit.
ביום שישי פרסם אחד המשתמשים בפורום תמונות שהראו כי בחנות האפליקציות Google Play קיימת גרסה מזויפת של וואטסאפ, תחת השם Update WhatsAp Messenger. האייקון וצילומי המסך שלה היו זהות לזו של האפליקציה האמיתית - אך עד כאן לא היה שום דבר חריג בתחום הזיופים. מה שכן לכד את תשומת הלב היה העובדה ששם המפתח היה זהה לחלוטין לזה שמופיע מתחת לאפליקציה האמיתית - .WhatsApp Inc.
האפליקציה המזויפת. מיליון הורדות
משתמשי הפורום מצאו מהר מאוד את הטריק שאיפשר לחקיינים להופיע בחנות באותו שם כמו המקור: הם הוסיפו שני רווחים בסוף השם, כך שהמערכת של גוגל פירשה אותו כשם שונה, אך לגולשים הוא נראה זהה למקור.
שם מפתח זהה. הזיוף למעלה, המקור למטה
עובדות נוספות שגילו המשתמשים הן שלאחר ההורדה של האפליקציה המזויפת היא מורידה את האפליקציה האמיתית, שותלת פרסומות בסמארטפון כדי להכניס למפתחיה כסף ומסווה את עצמה ברשימת האפליקציות כיישום חסר שם וחסר אייקון, כדי שהמשתמש לא יידע את איזו אפליקציה הוא צריך להסיר כדי להעלים את הפרסומות המיותרות.
לאחר ההורדה, האפליקציה המזויפת מסתתרת ללא שם וסמל
כך תוודאו שאתם מורידים את וואטסאפ האמיתית
אם אתם קונים סמארטפון חדש, עדיף לכם לא להוריד אף אחת מהאפליקציות הפופולאריות ביותר על ידי חיפוש בחנות של גוגל - מפני שבתוצאות תמיד יופיעו אפליקציות מזויפות משכנעות למדי. ההמלצה שלנו היא להיכנס לאתרים של האפליקציות האלו ולהוריד אותן משם. כאן האתר הרשמי של וואטסאפ, שמפנה תמיד לגרסה האמיתית והעדכנית ביותר לאנדרואיד (וכאן ההפניה לגרסת האייפון האמיתית ולגרסת הווינדוס פון האמיתית).