ים, בריכה, כיור, אסלה ובכלל, מים הם אחד האויבים הגדולים של מכשיר הסמארטפון היקר שלכם. חוסר תשומת לב לרגע או סתם ביש מזל עלולים לגרום לנזק גדול למכשיר האלקטרוני. קצרים, קורוזיה (חלודה בתוך המכשיר) ונזקים אחרים נגרמים למכשירים בעקבות המפגש עם מים (או אפילו לחות ישראלית אופיינית). חלק מיצרניות הטלפונים, כמו סמסונג בדגם גלקסי S5 וסוני בסדרת אקספריה, ממגנות מראש את מכשיריהן נגד מים. בעלי מכשירים מדגמים אחרים שכבר ניסו לייבש מכשיר שנפל לים בתוך שכבה של אורז או נדרשו לתיקון יקר בעקבות קורוזיה, עשוים להתעניין בשירות חדש שמוצע בישראל ברשת SmartPhone חגיגה סלולארית.
חברת Liquipel האמריקאית, שהוקמה ב-2008 בקליפורניה, פיתחה ציפוי אוטם למכשירים ניידים. הציפוי נעשה באמצעות מכונה ייעודית אליה מוכנס מכשיר הסמארטפון לביצוע האיטום. החברה מסבירה כי התהליך מבוסס על כימיה פלואורית ובסופו המכשיר מצופה בשכבה בלתי נראית לעין אנושית בעובי של אלפית מעובי שערת אדם. בתחילת התהליך מיוצר ואקום במכונה ולאחר מכן כל רכיבי המכשיר הפנימיים והחיצוניים מצופים בחומר שפיתחה Liquipel. לצורך ביצוע התהליך, שאורך כ-30 דקות, אין צורך לפתוח את המכשיר או לפרק אותו. אמנם קיימים בשוק תרסיסים שמצפים מכשירים בחומרים דוחי מים, אולם אלו לא מספקים הגנה לחלקים הפנימיים של המכשיר. התקן בו עומדת Liquipel מבטיח הגנה על המכשיר עד חצי שעה בתוך מים ועד עומק של מטר וחצי.
רשת חנויות SmartPhone חגיגה סלולארית, המייבאת מכשירי ואביזרי סלולר, החלה לשווק בישראל את השירות והמכונות של Liquipel. בתמורה ל-149 שקלים תוכלו לצפות את המכשיר שלכם בחומר הננומטרי ולהפוך אותם לעמידים למים. לטענת החברה התהליך אינו פוגע באחריות יצרן על המכשיר. התהליך אורך כחצי שעה ובשלב הראשון הרשת מציעה אותו בחנויות בקניון מלחה בירושלים ובקניון איילון ברמת גן. בקרוב תותקן מכונה נוספת בקניון עזריאלי בתל-אביב. בנוסף ניתן להשאיר את המכשירים בסניפי הרשת ולקבל אותם חזרה תוך 48 שעות - כשבזמן הזה תקבלו מכשיר חלופי. בסך הכל הרשת השקיעה בהשקת השירות, כולל ייבוא המכונות שכל אחת מהן עולה 220 אלף דולר, 4 מיליון שקל.
סמארטפונים הם רק ההתחלה וניתן להעריך שבעתיד ימצאו שימושים נוספים לטכנולוגיה ננומטרית מסוג זה כולל ציפוי בגדים, מחשבים, מצלמות, תמונות או חפצים אחרים בעלי ערך.
עוד ב-TheMarker: