אחת לכמה חודשים, משום מה, אתם מפנקים את עצמכם בסמארטפון חדש. המכשירים הישנים מיד שוכבים במגירה כאבן שאין לה הופכין, או שגרוע מזה, אתם נותנים אותו הלאה לבן משפחה אחר כדי שהוא יסבול מהאיטיות ומחסור הזכרון לתמונות.

אך האם טאבלט שלא מריץ את גרסתה האחרונה של מערכת ההפעלה באמת יצא מכלל שימוש? האם גזר דינו של טלפון חכם, כזה שכבר מגמגם בהרצת אפליקציות, יהיה לשכב במגירה? התשובה היא לא, והייתם צריכים להבין את זה מהכותרת של הכתבה. הנה 8 שימושים לסמארטפונים ולטאבלטים הישנים שלכם.

1. כשהמכשיר הישן עובר לסלון

שלט-רחוק הוא אביזר שמועד לפורענות: ניתן לאבד אותו בקלות, להתיישב עליו בטעות ולפעמים גם להתעצל להחליף את הסוללה שלו שבדיוק אזלה. מה עושים? ניתן למקם בסלון את הסמארטפון או את הטאבלט הישן והוא ישמש כשלט-רחוק.

שימוש לסמארטפון (צילום: אלעד בלובשטיין , TGspot)
שלט לטלוויזיה | צילום: אלעד בלובשטיין , TGspot

ישנן אפליקציות עבור מכשירים עם משדר אינפרה-אדום (IR) ואלה הופכות את המכשיר לשלט-רחוק אוניברסלי המסוגל לשלוט במגוון מכשירים: טלוויזיות, מערכות סטריאו, מזגנים ועוד. אחת האפליקציות המוכרות היא אפליקציית AnyMote Universal Remote. יש לה גרסה חינמית וגרסה בתשלום והיא זמינה למכשירי אנדרואיד מגרסה 4.2.5.

האפליקציה יודעת לשלוט, באמצעות רשת ה-Wi-Fi הביתית, גם בטלוויזיות חכמות של יצרניות שונות וגם בתוכנת Kodi. לזו קיימת גם אפליקציה רשמית איתה ניתן לשלוט מרחוק בתוכנה. כאן תורידו אותה למכשירי iOS וכאן למכשירי אנדרואיד

אך לא רק אפליקציות תהפוכנה את המכשיר הישן לרלוונטי שוב. מגוון שירותים מקוונים, כדוגמת אתר YouTube, יוכלו להפוך את הסמארטפון או את הטאבלט הישנים למזרימי מדיה לכל דבר. ניתן לחבר את המכשיר במגוון קישוריות לרמקולים, מערכות סטריאו או טלוויזיות ולהפעיל את השירים או את הסרטונים באיכות לא רעה בכלל.

2. מצלמת האבטחה שלכם

אם בעבר היינו רוכשים ציוד יקר המשמש לאבטחה, נראה שהיום ניתן לעשות זאת עם מרבית הסמארטפונים הישנים. האפליקציה הישראלית Salient Eye mobile Security מאפשרת להפוך מכשירי אנדרואיד למערכות אבטחה מתקדמות. באמצעות שימוש במצלמת המכשיר הישן, בשילוב אלגוריתם המזהה תנועה בסרטון המצולם - מתריע המכשיר על חשש מפריצה.

את המכשיר הישן ניתן למקם על חצובה ייעודית, או להשעין אותו על חפץ כלשהו במיקום הצופה לדלת או לחלון ממנו ניתן לפרוץ. כשהמכשיר יזהה תנועה הוא יפעיל אזעקה, ישלח צילומים למייל שהוגדר מראש ויתריע לבעלי הבית. אפליקציה נוספת מתפקדת באופן דומה ושמה Manything. מכאן יוכלו להוריד אותה בעלי מכשירי אנדרואיד, ומכאן בעלי iOS.

לא רק מעקב אחרי פורצים אפשר לעשות עם מכשירים ישנים. מכשירים אלה יכולים גם להחליף את מכשירי המוניטור למעקב אחר בריאות התינוק. תוכלו למקם סמארטפון או טאבלט לצד העריסה ולצפות, באמצעות כמה מכשירים אחרים, בשידור וידאו חי באמצעותו תוכלו לוודא שיקירכם התינוק בסדר.

אפליקציית Baby Monitor AV מתאימה למכשירי אייפון (החל מגרסת 4.3 iOS ומעלה) והיא תזהה את קולו של התינוק הבוכה, תתריע ולהורים ותחל לשדר וידאו. כמו כן, תוכלו להרגיע אותו בקולכם מרחוק באמצעות הפעלת מצב 'אינטרקום' מהמכשיר הצופה.
בעלי אנדרואיד (2.3 ומעלה) יוכלו ליהנות מאפליקציית Dormi  שמציעה שירות דומה.

 

3. מי אשם בתאונה?

סמארטפונים או טאבלטים ישנים מצויינים בתור אביזר משלים עבור חוויית הנהיגה שלנו. רק אל תשאירו אותם ברכב, ובטח שלא בשמש ישירה, זה יהרוס אותם ויחמם את הסוללה.

נתקלתם כבר במצלמות הדשבורד? הן תיעדו כמה תאונות ואירועים חריגים על הכביש וגם הצילו כמה נהגים בבית המשפט, אבל אף אחד לא אמר שכדי לצלם וידאו משמשת הרכב צריך לקנות מצלמה מיוחדת. ניתן למקם שם סמארטפון ישן שכל תפקידו יהיה לצלם ולהקליט את הדרך. לצורך כך ישנן אפליקציות רבות בחנויות האפליקציות. אחת מהן היא Carcorder לבעלי אייפון מגרסת iOS 6.0 ומעלה, או CaroO עבור אנדרואיד בגרסה 2.3 ומעלה. לשתיהן גרסה חינמית וגרסה בתשלום, בהתאם לתכונות הפתוחות לשימוש.

4. עיניים נוספות על הכביש

מערכת מובילאיי היא פיתוח ישראלי המסייע לנהוג בבטחה. המערכת מבוססת על מצלמה המותקנת ברכב ועל טכנולוגיה לעיבוד תמונה והיא מזהירה את הנהג מפני התנגשות. אמרנו מצלמה? אמרנו טכנולוגיה לעיבוד תמונה? כנראה שגם הסמארטפון, בשילוב אפליקציה מתאימה, יכול לתפקד באופן דומה.

אפליקציית Nexar מתעדת את הנהיגה בדומה למצלמות דשבורד, אך בשילוב בינה מלאכותית היא מסוגלת להתריע בפניכם על מהירות גבוהה, סטייה מנתיבים, אי-שמירת מרחק או כל סכנה אחרת שיכולה להכניס אתכם למצב חירום. חשוב להגיד שאתם צריכים לסמוך ב-100 אחוז רק על עצמכם. כמו כן, נקסר היא עדיין בגרסה לא סופית, מה שאומר שיתכן שהיא עדיין לא הכי יציבה. כמו כן, לעיתים היא תדרוש משאבי עיבוד רבים מהמכשיר ואנחנו לא בטוחים שמכשירים ישנים מאד יוכלו לעמוד בכך. אבל היא בהחלט יכולה לעזור.

להורדה: iOS | אנדרואיד

 

5. מה אומרת הנורה הזאת ברכב?

במרבית דגמי הרכבים מהשנים האחרונות ישנו מחשב רכב אליו מוסכניקים נוהגים להתחבר עם המיכשור שלהם כדי להבין קצת יותר על המצב המכני של הרכב. חיבור שכזה מתבצע בתקן אחיד המכונה OBD. בשנים האחרונות ניתן לרכוש התקנים קטנים המתחברים באופן קבוע לאותו מחבר OBD ומשדרים את הנתונים לסמארטפון קרוב.

אם לא מצאתם עוד מה לעשות עם הסמארטפון או הטאבלט הישנים, תוכלו אולי למקם אותם ברכב וללמוד קצת יותר על אופי הנהיגה שלכם, על המצב המכני של האוטו או במקרה של תקלה - גם להבין מה בדיוק מקורה, ולדעת איפה ואיך לתקן אותה. אפליקציות והתקנים רבים קיימים בשוק, פשוט חפשו ברשת את צירוף המילים ODB Device כדי להזמין לעצמכם אחד כזה. אפשר גם פשוט להוריד את אנג'י הישראלית ולקנות דרכה את הרכיב.

והנה דוגמה נוספת לאפליקציה המתחברת להתקן כזה ומספרת מידע על הרכב: iOS | אנדרואיד

6. כונן נייד

אסור לשכוח שבמכשירים הישנים שלנו קיים גם זיכרון אחסון. נכון, אולי לא נמצא שם טרה-בייט או שניים, ונפחי האחסון מסתכמים בעשרות עד מאות בודדות של ג'יגה-בייטים לכל היותר, אך זה בהחלט מספיק כדי לגבות מידע ספציפי או להעבירו ממקום למקום.

שימוש לסמארטפון (צילום: אלעד בלובשטיין , TGspot)
כונן נייד | צילום: אלעד בלובשטיין , TGspot

אפשר לחבר את המכשיר למחשב במגוון דרכים כדי להעביר קבצים. יהיו שיעדיפו את השימוש בסייר הקבצים המסורתי שאליו ניתן לגשת במרבית מכשירי האנדרואיד, אחרים יעדיפו להשתמש בתוכנות הגיבוי של היצרניות. גם כאן ישנן אפליקציות בשפע, אחת מהן היא USB & Wi-Fi Flash Drive אפליקציה המאפשרת להעביר קבצים לאייפון (iOS 5.0 ומעלה) באמצעות כבל USB או באמצעות חיבור Wi-Fi.

7. כשתמונות הקיר מתעוררות לחיים

טאבלטים אמנם לא פותחו כדי להיתלות על הקיר ולהציג שוב ושוב את אותה מצגת התמונות, אך נראה שבערוב ימיהם מדובר בשימוש לא רע בטאבלט ששירת אותנו נאמנה. במקום לקנות מסגרת דיגיטלית, נוכל להוריד למכשיר את תמונות יקירנו ולהריץ אותן בגלריה.

ברוב הטאבלטים יש אפליקצית גלריה מובנית שמחליפה תמונות. אם לא תמצאו כזה בטאבלט שלכם, תוכלו למצוא אפליקציות רבות איתן תוכלו להציג מצגת תמונות שוב ושוב ולהפוך אותם למסגרת דיגיטלית לכל דבר. כדי להשלים את החוויה, תוכלו אף לרכוש מתלה טאבלטים לקיר, כמו זה המופיע בסרטון. חפשו Smartphone Mount או Tablet Mount באתר הקניות החביב עליכם.

8. משדרגים את חוויית הרכיבה

מגוון אפליקציות מתאימות לרוכבי אופניים: אפליקציית מפות המתבססת על חיישן ה-GPS ובאמצעותן ניתן לנווט, אפליקציות שעוקבות אחר ביצועי הרוכב מבחינה ספורטיבית וגם אפליקציות מוזיקה שלא תזיק לנו תוך כדי רכיבה. אם אתם מפחדים שהסמארטפון שזה עתה קניתם יינזק כתוצאה מהרכיבה באופניים, פשוט השתמשו במכשיר הישן והפכו אותו למכשיר הקבוע באופניים שלכם. אם תרצו, תוכלו לרכוש תופסן מיוחד לכידון, כפי שמופיע בסרטון. כמו כן - הסתכלו תמיד לאן אתכם רוכבים.


ואחרי כל הפתרונות היצירתיים הללו, אם תחליטו שלא להשתמש עוד במכשירים הישנים, אל תשכחו שיש אנשים שיכולים ליהנות מהם בדיוק כפי שאתם נהנתם מהם כשהיו קצת יותר חדשים. תוכלו לתרום אותם לנזקקים או למכור אותם במסגרת תכנית טרייד-אין ברכישת מכשיר חדש. אולי לא תתעשרו מזה - אך לפחות תתרמו בכך לסביבה.