טליה לדור-פרשר, ראש חטיבת הטקס ואורחים רשמיים של משרד החוץ, היא הדיפלומטית העומדת לצידם של נשיא ארה"ב, ברק אובמה, ראש הממשלה בנימין נתניהו והנשיא שמעון פרס, בטקס קבלת הפנים של אובמה בנתב"ג. עם ירידתו מהמטוס, נשמעת לדור-פרשר אומרת לו שהוא צריך על פי הפרוטוקול לעמוד בצד מסויים ולוחשת באוזנו מיהו כל אחד מהשרים המוצגים בפניו. לדור-פרשר (52), ירושלמית, נשואה ואם לשניים, הצטרפה למשרד החוץ בשנת 87' ומאז הספיקה לכהן כאחראית ההסברה בקונסוליה של ישראל בניו יורק.
בתפקידה האחרון שירתה בלונדון והייתה לסגנית השגריר. לפני כשנתיים, מונתה לתפקידה הנוכחי ומאז הספיקה ללוות מנהיגים זרים בביקורם בישראל, וקיבלה למשל את הנשיא פוטין בטקס דומה בארץ, כשהגיע לבקר. עם זאת, מדובר בביקור הנשיא האמריקני הראשון שהיא זוכה ללוות.
בשנת 2010, בעת שירתה כסגנית שגריר ישראל בבריטניה, הותקפה לדור-פרשר על ידי סטודנטים אנטי-ישראלים לאחר הרצאה שנתנה באוניברסיטה במנצ'סטר. כשניסתה לעזוב את המקום עם רכבה, חסמו מפגינים את יציאתה, הקיפו אותה וניסו לנפץ את שמשת הרכב. מאבטחי השגרירות חילצו את סגנית השגריר מהמקום והיא נותרה ללא פגע.
אחראית על קיום פרוטוקול הטקס
במשרד החוץ מספרים היום, כי מדובר בתפקיד נחשק בעל אחריות וחשיפה רבה. לדור-פרשר היא המקבלת את פני המנהיגים ועומדת בראש הצוות שמלווה את המשלחות המקדימות לביקור. היא אחראית על האירוח שלהם ועל הבאתם לאתרים השונים. את ביקורו של הנשיא תכננו צוותה של לדור-פרשר לצד צוותו של אובמה שהגיע לארץ לפניו.
"כל הפרוצדורה הדיפלומטית של הטקס שאנו רואים, קיימת עוד מימי בן גוריון. קיים פרוטוקול מיוחד, שבו מפורטים כללים מאוד ברורים: הטקס אורך חצי שעה, ידוע מראש איפה צריך לעמוד הנשיא, מתי שרים את ההמנונים, הכל מתוכנן. יש פה גם היבט דיפלומטי חשוב, מעין לחיצת יד דיפלומטית שצריכה להתקיים", אומר יונתן רוזנצוויג, סגן דובר משרד החוץ.
אבל ההיבט הדיפלומטי אינו נגמר כמובן בטקס קבלת הפנים. "לביקור כולו יש מעין פק"ל ביקור", מסביר דובר המשרד, יגאל פלמור. "ביקורו של אובמה בהר הרצל ויד ושם למשל, מופיע בפרוטוקול כחלק מאותם מקומות בהם נדרשים המנהיגים הזרים לבקר".
בנוסף, לדור פרשר אחראית גם הנושאים הלוגיסטים הקטנים יותר. כמו למשל: נהלים של כמה רכבי שרד מוציאים ואיזה רכבים. "למשל אם מקצים למנהיג רק שני רכבים, הוא עשוי לפרש זאת כעלבון".