מוכן להתפרק מנשק גרעיני? קים (צילום: רויטרס)
מסרים מאיימים לארה"ב. קים ג'ונג און | צילום: רויטרס

פיונגיאנג שולחת מסר מאיים לכיוונה של ארצות הברית: סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי ראש המשלחת לאזור הפסקת האש עם קוריאה הדרומית, פק רים סו, שוחח בטלפון עם מפקד הכוחות האמריקניים באזור, הגנרל ג'יימס תורמן, והזהיר אותו כי אם כוחותיו ישתתפו בתמרונים הצבאיים עם הצבא הדרום קוריאני, הם "יעמדו בפני הרס".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

המתיחות הגוברת בין הצדדים נמשכת ביתר שאת לאחר הניסוי הגרעיני השלישי שערכה החודש פיונגיאנג, שגרם לרעש אדמה חריג שהבהיל רבים באזור - בעיקר במדינה השכנה קוריאה הדרומית. על פי דיווח בסוכנות הידיעות הרשמית של קוריאה הצפונית KCNA, הניסוי נערך תחת משנה בטיחות ונעשה בו שימוש במכשור גרעיני קטן יחסית, אך בעל עוצמת נפץ רבה.

שדר הטלוויזיה הצפון קוריאנית אמר כי "מדובר בפעולת חורמה בעוצמה גבוהה שנועדה להגן על הביטחון והריבונות של המדינה לנוכח המצב האזורי החמור לרגל 65 שנותיה של המדינה". בקוריאה הדרומית העלו את הכוננות בכל המדינה מחשש למתקפת טילים אפשרית מצד השכנה, אך ציינו כי הניסוי היה בעוצמה נמוכה יחסית למדדים שלהם.

ערכה ניסוי גרעיני שלישי. ק. הצפונית (צילום: רויטרס)
ערכה ניסוי גרעיני שלישי. ק. הצפונית | צילום: רויטרס

זמן קצר לאחר מכן, זכה הניסוי לגינוי חריף מטעם מועצת הביטחון של האו"ם, שהודיעה כי תקיים ישיבת חירום בעקבות הניסוי הגרעיני שביצעה קוריאה הצפונית. סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי הדיפלומטים של ארצות הברית, קוריאה הדרומית והאיחוד האירופי מעוניינים כי המועצה תאשר סנקציות חדשות נגד קוריאה הצפונית. מזכ"ל האו"ם באן קי-מון, אמר בתגובה לניסוי כי הוא מביע "שאט נפש" מהמעשה וציין כי זו הפרה בוטה של החלטות מועצת הביטחון.

נשיא ארצות הברית ברק אובמה אמר מיהר להכיב והגדיר את הניסוי "התגרות פרובוקטיבית חמורה שמערערת את היציבות באזור". בנוסף, סוכנות הידיעות הרוסית "אינטרפקס" דיווחה כי מוסקווה גינתה גם היא בחריפות את הניסוי.

זמן לא רב לאחר הישמע הפיצוץ העז, סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית דיווחה שהמדינה השכנה הודיעה כבר אתמול לארצות הברית ולסין על הכוונה לערוך ניסוי גרעיני. במקביל, המכון הססמולוגי של ארצות הברית דיווח כי רעש האדמה שהורגש הוא בעוצמה 4.9, מה שרמז על קרות ההליך.