טורקיה סוערת כבר שבועיים והמפגינים מציבים סימני שאלה סביב שלטונו של ארדואן ושאלת נאמנותו למדינה או לדת. אבל, צופי התקשורת הטורקית לא מקבלים את כל המידע על ההתרחשויות. ברשת CNN הציגו את אחת הדוגמאות הבולטות להיעדרם של השידורים בנושא, כשבסוף השבוע בחרה הרשת הממשלתית להציג סרט על חיי הפינגווינים, כשבכיכר טקסים היו התפרעויות קשות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"התקשורת הטורקית כשלה כמובן", אומרת בוני גוביין, שעבדה ככתבת ברשת החדשות הממשלתית הטורקית עד שדיווחה על מידע שלתקשורת הטורקית לא היה נוח איתו ופוטרה. על פי הדיוחח ב-CNN, לטורקיה יש יותר עיתונאים מאחורי סורג ובריח מכל מדינה אחרת בעולם. "התקשורת הטורקית מושתקת, אני יכולה להגיד לך ש80% מכלי התקשורת נמצאים בידיים של כמה אנשי עסקים - שיש להם קשרים עם הממשלה" אומרת בוני.
"מטרד חברתי שנקרא טוויטר"
כאשר השתוללו המהומות הקשות ביותר שראתה טורקיה בעשורים האחרונים, שידרה רשת CNN TURK תכנית דוקומנטרית על חיי הפינגווינים. השידור הזה הפך לאחת הבדיחות שמלוות את המחאה. "הממשלה בהחלט מפעילה לחץ על התקשורת הימים כאלה", אומרת העיתונאית אסלי אודינסטרבאס. "אבל זה מתפוצץ להם בפנים כי המידע מופיע בטוויטר וברשתות החברתיות".
ראש ממשלת טורקיה כבר גינה את השימוש והמידע שמופץ ברשתות החברתיות. "כרגע יש מטרד שנקרא טוויטר, הכל שקרים", האשים ארדואן. "מה שנקרא רשת חברתית הוא כרגע מטרד לחברה".
אבל, ברשתות הטלוויזיה לא חושבים שחשבון הטוויטר שלהם משקר. חלק מעיתונאי הרשת הטורקית עזבו במחאה על לוח השידורים.