גרמניה נרגשת מהביקור הנשיאותי: נשיא ארצות הברית ברק אובמה נחת היום (ד') בברלין, שם קיבלה את פניו קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל. השניים ערכו מסיבת עיתונאים משותפת, שאותה העברנו בשידור חי בחדשות 2 באינטרנט, ובה התייחסו למגוון נושאים ובהם המצב בסוריה, פרשת המעקבים ותהליך השלום במזה"ת.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אובמה התייחס למצב בסוריה ואמר כי "אנחנו רוצים לוודא שנשק כימי לא יגיע לידיים לא נכונות, הדרך הטובה ביותר היא באמצאות דיפלומטיה. אסד חושב אחרת והוא הורג את בני עמו. אי אפשר להחזיר את הלגיטימיות שלו אחרי שהרג כמעט 100 אלף בני אדם". הוא סיפר על הדיונים בוועידת ה-G8 ואמר כי "החדשות הטובות מהפסגה באירלנד היא שכולם מסכימים בצורך בממשלת מעבר".
על רקע הפרסום הבוקר באתר "בלומברג", שלפיו מזכיר המדינה קרי דחק בפעולה צבאית בסוריה אמר אובמה: "אני חושב שזו הגזמה להגיד שאנחנו עומדים להצטרף למלחמה".
מרקל: מתנגדים להעברת נשק למורדים
הקנצלרית מרקל התייחסה לדיווחים על ההסכמה לחמש את המורדים ואמרה: "בנוגע לאספקת נשק, אנחנו הבהרנו שאנו מתנגדים לכך. זהו חוק שלנו, אנחנו לא רוצים לתרום לאלימות. אבל, זה לא אומר שאנו לא לוקחים חלק בניסיונות להפסיק את האלימות בסוריה".
קנצלרית גרמניה סיפרה על פגישתה עם נשיא ארה"ב לפני מסיבת העיתונאים ואמרה כי הם דנו גם בפרשת המעקבים שנחשפה: "שוחחנו על מדיניות באינטרנט ועל כך שזהו איזור פרוץ. למרות הצורך בביטחון, צריך לזכור שאנו מדינות ליברליות שמוכרחות לשמור על זכויות האזרח". בנושא המו"מ התקוע בין ישראל לפלסטינים אמרה מרקל: "יוזמתו של קרי חשובה מאוד והאיזור חייב להבין שהוא צריך להגיע לשלום".
אובמה אמר בנושא פרשת המעקבים שבה הסתבך ממשלו כי "אמרתי לקנצלרית שהגעתי לתפקיד הנשיא כדי להגן על האמריקנים, אבל גם להגן על ערכים כמו חופש הביטוי. הגעתי לתפקיד עם סקפטיות בריאה שתבחן את שרותי המודיעין שלנו ואני בטוח שבנקודה הזו - אנחנו שומרים על ערכינו".
אובמה על המעקבים: מונעים מתקפות
הוא הסביר את הצורך במעקב וניטור שיחות במסגרת המלחמה בטרור ואמר כי "אני יכול להגיד שזה מאוד סייע לנו בנושאים של טרור או נשק להשמדה המונית. בעזרת הרמזים שאנו מוצאים בשיחות אנחנו מונעים מתקפות. אנחנו לא עוקבים אחרי סתם התכתבויות, אנו לא סתם ניגשים לאינטרנט ובודקים את מי שאנו רוצים, זו מערכת שנמצאת תחת פיקוח בית משפט".
לגבי פיצוץ השיחות עם נשיא אפגניסטן והמו"מ עם הטליבאן אמר נשיא ארה"ב: "עכשיו האפגנים יכולים לדאוג לעתידם. אנחנו צריכים לראות שבסופו של דבר האפגנים ידברו עם האפגנים כדי לשפר את המדינה שלהם".