קבוצה בין לאומית של חוקרים מצאה שרידים מאובנים של מין דינוזאורים חדש לצד נהר במחוץ שינג'יאנג שבסין. הממצא מהווה תגלית חשובה משום שככל הנראה מדבר על חוליה המקשרת בין הדינוזאורים דמויי הלטאה לדינוזאורים בעלי נוצות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
התגלית החדשה היא ככל הנראה אחד מהמינים החדשים ביותר של דינוזאורים שנמצאו אי פעם. מדובר על דינוזאור בעל נוצות שחי לפני כ-161 מיליון שנים.
המאובן התגלה על ידי קבוצת חוקרים בהובלת אוניברסיטת וושינגטון, במחוז שינג'יאנג שבסין. הממצא כולל שלד חלקי של הדינוזאור, גולגולת כמעט שלמה ולסת תחתונה. ככל הנראה מדובר על דינוזאור צעיר יחסית; גילו מוערך בשנה אחת בלבד. על כן, לא ניתן לדעת מה היה גודלם המקסימאלי של דינוזאורים מסוג זה.
שמו של המין החדש הוא "אורון זהוי" על שם מלך הדרקונים מסיפור עם סיני עתיק בשם: "המסע למערב". המין החדש הוא חלק ממשפחת הקלורוזאוריה אשר ממנה התפתחו העופות של ימינו.
המין שהתגלה היה מאופיין בשיניים רבות וחדות ובטלפיים ארוכות. מכך הסיקו החוקרים שככל הנראה מדובר על זן טורף. כמו כן, החוקרים מעריכים כי מזונו העיקרי היה לטאות ויונקים פרימיטיבים. את הדיווח על הגילוי החדש פרסם אתר האינטרנט של המגזין "מדע פופולארי".