הדרמה הכלכלית והפוליטית בארה"ב הגיעה לסיומה הלילה, עם הודעתו של נשיא ארה"ב ברק אובמה כי שתי המפלגות הגיעו להסדר שיאפשר את העלאת תקרת החוב של המדינה וימנע מצב בו הכלכלה הגדולה בעולם תוכרז כחדלת פירעון. ההסכם עדיין דרוש אישור של הקונגרס האמריקני.
העולם הפיננסי נשם לרווחה לאחר הודעתו של נשיא ארה"ב כי שתי המפלגות הגיעו להסדר בנושא העלאת תקרת החוב הלאומי של ארה"ב. ההסכם כולל העלאת תקרת החוב בשלושה טריליון דולר. אם לא היו מגיעות המפלגות להסדר, ארצות הברית, הכלכלה הגדולה בעולם, הייתה מוכרזת כחדלת פירעון - כלומר כארגון שלא מסוגל להחזיר את חובותיו, מהלך שהיה גורם לכאוס כלכלי ברחבי העולם.
ההסכם כולל קיצוץ בתקציב הפדרלי של ארה"ב בסכום של טריליון דולר בעשר השנים הקרובות, כשההחלטה מהיכן לקצץ תתקבל באמצעות ועדה משותפת לשתי המפלגות. אם לא תגיע הועדה להסכם ייעשה קיצוץ רוחבי אוטומטי בתקציב הממשל. "כך נמנע מצב שבעוד חצי שנה או שנה נהיה באותה סיטואציה בה היינו עכשיו", אמר אובמה.
מאז שנות ה-70, ארצות הברית מכרה איגרות חוב, התחייבות לתשלום מטעם ממשלת ארה"ב, על מנת לכסות את הגירעון בתקציב הפדרלי. במשך השנים ממשלת ארה"ב הוציאה יותר כספים מאשר גבתה מסים, ונכנסה לגירעון. על מנת לכסות את הגירעון הזה מכרה ארה"ב את אותן איגרות חוב, שאת רובן קנתה ממשלת סין העממית. החוב הלאומי של ארה"ב עומד היום על 14 טריליון דולר, כלומר 14,000 מיליארד דולר.
תקרת החוב של המדינה, סכום הגירעון המקסימלי אליו הממשלה יכולה להגיע, הועלה שוב ושוב לאורך השנים. לאחר בחירות אמצע הקדנציה של 2010 מצא עצמו הנשיא הדמוקרטי אובמה מול בית נבחרים רפובליקני, וכל החלטה שדורשת את הסכמת בית הנבחרים, כמו ההחלטה על העלאת תקרת החוב, הייתה חייבת את הסכמת הרפובליקנים לאחר משא ומתן בין המפלגות. עוברת היות בית הנבחרים בידי המפלגה הרפובליקנית בזמן שהסנאט נשלט בידי רוב דמוקרטי רק הוסיפה למורכבות המשבר.
הסכמה שכזאת הייתה בעייתית במיוחד במקרה הזה: עמדת המפלגות מבחינת אידיאולוגיה כלכלית עמדה למבחן, שכל מפלגה התעקשה על עמדתה הכלכלית האידאולוגית ולא הסכימה להתפשר. המפלגה הרפובליקנית שדוגלת במדיניות כלכלית של "ממשלה קטנה" דרשה שהסכומים הדרושים לצמצום הגירעון יגיעו מקיצוצים ממשלתיים, ואילו המפלגה הדמוקרטית דרשה שחלק ניכר מסכום יגיע מהעלאת מסים לשכבות האמידות בארה"ב - מהלך לו הרפובליקנים התנגדו בתקיפות.
ההסכם מגיע רק 27 שעות לפני מועד ההסכמה האחרון, ה-2 באוגוסט, שאחריו ממשלת ארה"ב הייתה נכנסת למשבר כלכלי בעל השלכות גלובליות.