שוב פוטין מגן על אסד: רוסיה חסמה הצעת החלטה במועצת הביטחון של האו"ם שהייתה אמורה לגנות את התקיפות האוויריות הקשות של צבא סוריה על ערים שונות בסוריה, במיוחד לאור ההפצצות הקשות על חלב, העיר הגדולה בסוריה, בשבועות האחרונים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
דיפלומטים מטעם האו"ם דיווחו למועצה, בין השאר, על שימוש בטילים נגד שכונות מגורים, ועל הטלת "חביות נפץ" ממטוסים על בתים. רוסיה, שעומדת מאז תחילת מלחמת האזרחים לצידו של אסד, התנגדה להצעה שהועלתה בסוף החודש הקודם, הצעה שהייתה אמורה לגנות את הפגיעה באזרחים.
רוסיה, בעלת זכות וטו במועצה, התנגדה להצעה ולעמדתה הצטרפה בעלת זכות וטו נוספת במועצה - סין העממית. שתי המדינות הצביעו גם נגד שלוש הצעות שונות שהיו אמורות לגנות את משטר אסד, הצעות שהיו יכולות להוביל לסנקציות נגד סוריה מטעם מועצת הביטחון.
המועצה לא הצליחה להגיע להסכמה על הצעה כלשהי בנושא, בגלל ההתנגדות הרוסית. "העמדה של הרוסים נועדה להסיר מכל החלטה אזכור של מה שקרה בחלב", אמר בכיר באו"ם. דובר מטעם המשלחת הרוסית לאו"ם סירב להגיב. את ההצעה יזמה בריטניה, והיא הייתה אמורה להביע מחאה על ההפצצות היומיומיות של הממשל הסורי בחלב, הפצצות שהאופוזיציה מדווחת כי הובילו למותם של 700 בני אדם ולפציעת 3,000 נוספים.
פרט להסכם הפירוז הכימי - לא הייתה הסכמה במועצת הביטחון
הרשויות הסוריות טוענות כי הן נלחמות במורדים השולטים בחלקים גדולים של העיר, שמהווה את המרכז הכלכלי של סוריה, וכעת מחולקת בין אזורים הנמצאים בשליטת הממשלה לאזורים שנמצאים בשליטת המורדים.
מאז תחילת מלחמת האזרחים בסוריה, במרס 2011, מועצת הביטחון לא הצליחה להגיע להסכמה על החלטות הנוגעות לסוריה בשל עמדת ארה"ב, צרפת ובריטניה נגד אסד מצד אחד, והעמדה של רוסיה וסין התומכות באסד מצד שני. ההחלטה יוצאת הדופן היחידה התקבלה לפני שלושה חודשים, אז כל החברות במועצה החליטו לאמץ את ההסכם הרוסי-אמריקני לפירוק הנשק הכימי שנמצא בידי משטר אסד.
כשהמלחמה בסוריה עומדת להיכנס אל תוך שנתה הרביעית, באו"ם טוענים כי יותר מ-100,000 בני אדם נהרגו בלחימה בין הצבא למורדים, וסך של שני מיליון בני אדם נמלטו מהמדינה אל מדינות שכנות - ירדן, טורקיה, לבנון ועירק. מתוך האוכלוסייה שנשארה בסוריה, באו"ם טוענים כי יותר ממחצית התושבים נזקקים לסיוע הומניטארי.