מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון נועדה אמש בניו יורק עם נשיא לוב מוחמד מגריף, וזכתה לשמוע מפיו התנצלות אישית על מתקפת הטרור על הקונסוליה האמריקנית בבנגזי. במתקפה נרצחו שגריר ארה"ב בלוב כריסטופר סטיבנס ושלושה אמריקנים נוספים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"המתקפה נגד אזרחי ארה"ב ב-11 בספטמבר לא משקפת בשום אופן את מצפונו של העם הלובי, את שאיפותיו, תקוותיו או רגשותיו כלפי העם האמריקני", אמר מגריף לקלינטון בשולי עצרת האו"ם. שרת החוץ האמריקנית הדגישה בפני מגריף כי וושינגטון נותרת שותפה איתנה של לוב, למרות המתקפה.
בכיר בממשל האמריקני אמר כי ארה"ב מודאגת בנוגע לגורל הנשק הכימי בלוב והתעצמות המיליציות האסלאמיות החמושות במדינה המשגשגות מאז נפילת משטר קדאפי. "קלינטון הציעה להגביר את תמיכתנו לממשלה הלובית בכל הנושאים הללו", אמר.
"תושבי בנגזי השיבו לעצמם את הכבוד"
קלינטון שיבחה את תושבי בנגזי בעקבות הפגנת הענק שנערכה בעיר ביום שישי האחרון, בה דרשו המפגינים מהממשלה להשליט את מרותה על הקבוצות החמושות ואף גינו את המתקפה נגד הקונסוליה האמריקנית. במהלך ליל המחאה הצליחו תושבי העיר להבריח את אנשי ארגון "אנסר אל-שריעה", החשוד ברצח השגריר, ממעוזיהם בעיר.
"העם בעולם הערבי לא בחר להחליף את עריצות הרודנים בעריצות ההמון. אנשי בנגזי העבירו את המסר שלהם בצורה ברורה כאשר סילקו בכוח את הקיצונית ובכך השיבו לעצמם את הכבוד והיושרה של עיר אמיצה", אמרה. קלינטון הודתה למגריף על מאמציה של ממשלת לוב בחקר המתקפה ובהבאת האשמים לדין.
גם נשיא ארה"ב ברק אובמה התייחס אמש לרצח השגריר בבנגזי. בריאיון לרשת ABC הדגיש כי האירוע לא היה רק מחאה שיצאה מכלל שליטה. "אם בוחנים את סוג הנשק שבו נעשה שימוש ואת משך האירוע, אין ספק כי לא מדובר רק בתקיפה של אספסוף, אך אין בידינו עדיין את כל המידע", אמר. מוקדם יותר הגדיר הבית הלבן באופן רשמי את תקיפת הקונסוליה כפעולת טרור.