מזכ"ל האו"ם באן קי מון הביע היום דאגה רבה מהמתיחות בחצי האי הקוריאני, לאחר שהלילה הודיע הצבא בקוריאה הצפונית כי קיבל אישור לפתוח במתקפה גרעינית נגד ארצות הברית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
באן, המבקר במונקו, אמר כי הוא "מוטרד מאוד" מהמצב וקרא לקוריאה הצפונית להסיר בהקדם את המגבלות שהכריזה נגד עובדים דרום קוריאנים באזור התעשייה "קי-סונג" - המתחם האחרון המשותף לשתי המדינות. אמש הכריזה פיונגיאנג על סגירת המתחם.
במקביל גינתה היום רוסיה את החלטתה של קוריאה הצפונית להמשיך בתוכנית הגרעין שלה, וטענה כי הדבר מגביל את הסיכויים לשוב למו"מ. "צעדיה של פיונגיאנג מסבכים באופן דרמטי, אם לא מבטלים כליל, את חידוש השיחות עם שש המעצמות", אמר היום דובר משרד החוץ הרוסי.
גם ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון התייחס היום להתחממות בחצי האי קוריאה והביע התנגדות לזניחת התוכנית לשדרוג מערך הצוללות הגרעיניות של בריטניה. "יהיה טיפשי מצידנו להפקיר את הנושא ההגנתי בזמן ששלטון אגרסיבי ומאוד בלתי צפוי בקוריאה הצפונית מפתח טילים בליסטיים שעשויים בסופו של דבר להוות איום על אירופה".
"פיונגיאנג הזיזה טיל בליסטי"
לפנות בוקר הכריזה פיונגיאנג על אשרור תכנית התקיפה הצבאית נגד ארצות הברית. דובר המטה הכללי במדינה הזהיר שמדובר יהיה במתקפה חסרת רחמים המערבת גם "תקיפה גרעינית מגוונת".
"אנחנו מיידעים באופן רשמי את הבית הלבן והפנטגון כי המדיניות העוינת הגוברת של ארצות הברית כלפי קוריאה הצפונית, והאיום הגרעיני הלא זהיר שלה על קוריאה הצפונית, יימחצו בידי התקיפה הגרעינית המגוונת וחסרת הרחמים של הכוחות המזוינים בקוריאה הצפונית", מסר דובר המטה הכללי בשמו של הרמטכ"ל הצפון-קוריאני.
שעות ספורות לאחר מכן דיווחה סוכנות הידיעות יונאפ בדרום קוריאה כי שכנתה מצפון העבירה טיל בליסטי לטווח בינוני לחופה המזרחי. בדיווח מצוטטים מקורות בממשלת קוריאה הדרומית, שאומרים כי בשלב זה לא ברור אם הטיל חומש בראש קרב, והאם מתכוונת קוריאה הצפונית לשגרו, או שמדובר בהתגרות למטרות הרתעה.
"סוכנויות הביון של קוריאה הדרומית וארה"ב מצאו עדויות לכך שצבא קוריאה הצפונית העביר מה שנראה כטיל לטווח בינוני לחוף המזרחי, אמר אחד הגורמים הממשלתיים.
מדובר בטיל המכונה "מוסודאן", שעל פי ההערכות מגיע לטווח של 3,000 ק"מ ומאיים על כל שטחה של קוריאה הדרומית ויפן, ויייתכן שגם על האי גואם באוקיינוס השקט שבו בסיס צבאי מרכזי של ארה"ב.