פחד ותיעוב באסיה: אימה מילאה הבוקר את שווקי היבשת, אימה שראשיתה בהורדת דירוג האשראי בארצות הברית והמשכה בפגישות חירום, התבטאויות לחוצות ופעולות נמהרות של מנהיגי וראשי הכלכלה העולמית באסיה ובאירופה.
המשקיעים בורחים משווקי הבורסה העולמיים והמסחר בזהב שובר שיאים: ערכה של אונקיית זהב מגיע הבוקר ל- 1,712 דולרים. צבעם של לוחות הסחר סביב העולם - אדום.
מצב הרוח הפסימי מתואר הבוקר על ידי הכלכלן נוריאל רוביני מה"פייננשל טיימס": "ההחלטה המטעה של 'סטנדארד ופור' להוריד את דירוג האשראי בימים כאלה של זעזועי שווקים וחולשה כלכלית, רק מעלה את הסכנה והופכת את סוגיות החוב לחמורה יותר". הכלכלן הבכיר מזהיר שעכשיו, עוד משבר הוא בלתי נמנע: "פיחות נוסף הוא תופעה שאי אפשר יהיה למנוע".
הבנק האירואי המרכזי כבר נערך למשבר באירופה וקונה עכשיו את אגרות החוב של איטליה וספרד. "אנו עושים את זה כדי לנסות ולהרגיע את החששות מהעמקת בעיית החוב האירופי", אומרים בבנק ומסכלים מכירה של איגרות חוב על ידי ספקולנטים.
אירופה בפגישות חירום, סין חוששת ומעבירה ביקורת, יפן - מביעה אמון
אחרי פגישה בהולה ונדירה אמש, קיבלו ראשי הבנק האירופי בברכה את ההודעה של ספרד ואיטליה על מאמצים לצמצום הגירעון ועריכת רפורמות כלכליות. נציגי שבע הכלכלות החזקות בעולם הסכימו ביניהן על שיתוף פעולה בייצוב השוק ומניעת היסטריה ויציאה משליטה, אבל סין - הלווה הגדולה ביותר של ארצות הברית - לא מרוצה.
"אנו מוכרחים להבין שאם ארצות הברית, אירופה ומדינות אחרות ייכשלו בייצובה של הכלכלה וימשיכו בהתרוצצות שמיועדת להרגיע צרכים אנוכיים, זה יזיק משמעותית לכלכלה העולמית", נכתב בעיתון הנפוץ ביותר בסין, עיתונה של המפלגה העממית השולטת.
סין, שמחזיקה באגרות חוב אמריקניות בסכום של יותר מטריליון דולרים וחצי, מאוד מודאגת מהירידה בדירוג האשראי של ארה"ב. גם שר האוצר האמריקני תימוטי גיית'נר אמר הלילה בריאיון לרשתות הטלוויזיה האמריקניות כי, "סוכנות דירוג האשראי העולמי 'סטנדארד ופור' הציגה יכולת שיפוט נוראית. ברור שאנשיה לא מבינים את מערכת התקצוב האמריקנית".
שר האוצר היפני יושיהיקו נודה, מתייצב הבוקר לצידה של ארצות הברית ולצידו של הדולר, ואומר שהשוק היפני תומך בדולר ובטוקיו ימשיכו להחזיק ולהאמין באגרות החוב האמריקניות.