זה התחיל כמו כל בוקר. השף ג'יימס צ'רץ' התייצב בשעות הבוקר המוקדמות כדי להספיק לסיים את מלאכת הכנת ארוחת בוקר של מלון ניוקוואי שבקורנוול, בריטניה, לפני שראשוני האורחים יגיעו להשביע את רעבונם בפרוסת הבייקון והביצה.
צ'רץ כבר פרס את פיסות הנקניק והוציא את הביצים עד שלפתע הבין שהבוקר הזה שונה לחלוטין, מתוך השגרה המתפשרת - פרצה לה השלמות.
צ'רץ' ראה אותה בין שאר הביצים שהוציא ולא היה לו ספק שיש בה משהו מיוחד, "היא פשוט מושלמת", הוא חשב לעצמו, לא ראויה לטיגון סתמי. "כיצד הלולן ובעל החנות מכולת לא שמו לב אליה", הוא הוסיף להרהר והרגיש בר מזל. צ'רץ' זכה בביצה עגולה - מושלמת.
מה הטעם?
"שלפתי אותה מהקרטון ובחנתי אותה מכל הכיוונים, עמדתי שם כמה דקות, המום - אף פעם לא ראיתי דבר כזה", סיפר. צ'רץ' יצא מיד לספר לחבריו במלון על המציאה, לא לפני שהניח אותה באריזה שתגן עליה היטב מכל סכנה, לא קרטון פשוט לצידן של ביצים אחרות, בינוניות ורגילות.
האם טעמה של הביצה מושלם כמו צורתה? לשאלה הזו אין תשובה. צ'רץ' נחוש לשמור את הביצה כמו שהיא בלי לשנות דבר, "פשוט מושלמת".