מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה הלילה לדיון מיוחד בהצעת החלטה שאם תאושר, תקרא באופן מפורש לנשיא סוריה, בשאר אסד, לפנות את כיסאו לסגנו ולהפקיד בידיו את כל סמכויותיו באופן מיידי - לנוכח המשך הדיכוי האלים של מחאת האופוזיציה בארצו. ההצבעה על הצעת ההחלטה צפויה רק בסוף השבוע או בשבוע הבא.
מזכיר הליגה הערבית נביל אל-ערבי קרא הלילה למועצת הביטחון לנקוט בצעד "מהיר והחלטי" על מנת להביא לסיום האלימות בסוריה. הוא הוסיף כי "מכונת ההרג של סוריה עדיין בפעולה". בתום הישיבה אמר שגריר רוסיה באו"ם ויטלי צ'ורקין כי "אנחנו לא סבורים שלמועצת הביטחון יש זכות לכפות על סוריה את התוכנית של הליגה הערבית".
צ'ורקין הוסיף כי הסכמה בין חברות מועצת הביטחון עודנה אפשרית והכללת מקצת מהרעיונות של רוסיה בטיוטת ההחלטה היא סימן חיובי."אנו מקווים כי מועצת הביטחון תגיע לקונצנזוס. לא רק שזה אפשרי, זה הכרחי". ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון פנה במסר תקיף לרוסיה וקרא לה שלא להתנגד להצעת הליגה הערבית: "אם תמישכו להטיל וטו או למנוע את הפעולות הללו, תמצאו את עצמם לחלוטין בחוץ. לא רק מבחינת דעת הקהל העולמית אלא גם מבחינה הדעה הברורה מאוד של הליגה הערבית עצמה".
גם סין הודיעה הלילה כי היא מתנגדת נחרצות למעורבות צבאית כלשהי בסוריה. בהודעה שפורסמה בסוכנות הידיעות הסינית נאמר כי מעורבות מסוג זה נוגדת את ערכיו ואת מטרותיו של האו"ם. עם זאת, דיווחים שונים מצביעים כי רוסיה וסין - המתנגדות הבולטות להטלת סנקציות על סוריה - ריככו במעט את עמדתן הנוקשה בנושא.
קלינטון: "ברור לכולם שהשינוי יגיע לסוריה"
לנוסח ההצעה של הליגה הערבית אחראית מרוקו. הוא כוללת, בין היתר, התחייבות לכך שהמדינות החברות במועצת הביטחון לא יידרשו בשום מצב לשלוח כוחות צבא לסוריה כדי לוודא שמרחץ הדמים שם בא אל קצו. הדברים זכו לחיזוק בנאום שנשא מזכ"ל הליגה הערבית, נביל א-ערבי, שהבהיר כי הארגון שבראשו הוא עומד "מתנגד לפלישה צבאית ותומך בהבטחת ריבונותה של סוריה".
עם זאת, הוא העביר מסר תקיף לשלטונות בדמשק וקרא לאסד לחדול מהרג האזרחים, להשיב את הביטחון לרחובות הערים, לשחרר לחופשי את העצורים ולהסיג את כוחות הצבא ממרכזי הערים. נוסף על כך, הוא דרש ממנו לאפשר לעיתונות הבינלאומית ולפקחים גישה חופשית לשטח סוריה.
אחרי תום נאומו של אל-ערבי, הגיב על הדברים בחריפות הנציג הסורי בישיבה. "על מועצת הביטחון לנקוט מאמצים להביא לשיח בין הצדדים", הוא אמר - והוסיף: "איננו מעוניינים להביא להסלמה במצב ועל כן, מקבלת סוריה את יוזמת הליגה הערבית לדיאלוג במוסקבה".
בישיבה דיברה גם מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון. בדבריה ביקשה להעביר מסר לאסד שלפיו - חצה המצב בארצו את נקודת האל-חזור. "ברור לכולם שהשינוי יגיע לסוריה", היא הבהירה - והוסיפה: "למרות אמצעי הדיכוי האכזריים, ברור שמשטר הטרור של אסד יגיע לקצו. הוא יוחלף במצב שבו בני העם הסורי ייקבעו את גורלם. מה שטרם הוכרע הוא מספרם של האזרחים החפים מפשע שייאלצו לשלם בחייהם לפני שאסד ייכנע".