מה שנטען כבר על ידי כל מדינה בעלת אינטרס בסוריה מקבל אישור רשמי היום גם מהאו"ם: לאחר חקירה של ארגון האו"ם לזכויות אדם מבהירים בארגון הבינ"ל כי יש "יסוד סביר" להאמין שבמהלך הקרבות בסוריה נעשה שימוש בנשק כימי. על פי הדו"ח האחרון שמבוסס על ראיונות שנערכו עם נפגעים מהנשק הכימי, רופאים וצוותים רפואיים, נמצא שגם כוחות הממשל הסורי וגם גופי המורדים השתמשו בנשק אסור, אבל מרבית העדויות מצביעות על שימוש נרחב על ידי אנשיו של אסד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"יש יסוד סביר להניח שכמויות קטנות שנעשה שימוש בכימיכלים רעילים. על פי הממצאים, אי אפשר היה לקבוע באיזה חומרים כימים נעשה שימוש, מי סיפק אותם ומי הפיץ אותם" אמר פאולו פינהירו, ראש ועדת החקירה שמינה האו"ם לחקר השימוש בנשק הכימי בסוריה במסיבת עיתונאים שכינסה בז'נבה.
האם דו"ח האו"ם ישנה סופסוף את מדיניות הקהילה הבינלאומית?
הוועדה בדקה ארבעה דיווחים שונים על מתקפות כימיות בחודש מרס ואפריל האחרונים, אבל לא ניתן למצוא בדו"ח אצבע מאשימה וחד-משמעית כלפי אסד. למרות דבריו של ראש ועדת החקירה שריכז יותר מ-20 חקירות ו-430 ריאיונות. בוקר הוא אמר כי "העדים שראיינו, כללו כמה קורבנות, פליטים שברחו מהאזורים שהותקפו ומצוותי רפואה".
סוגיית השימוש בנשק הכימי הוגדרה בעבר על ידי הבית הלבן ובכירים נוספים בקהילה הבינלאומית, כסוג של קו אדום. שימוש בנשק שכזה, הם טענו אז, יחייב את התערבותה של הקהילה הבינלאומית שלא יכולה עוד להתעלם ממנו. עכשיו נותר לראות אם הדו"ח הזה, יגרור שינוי במדיניות של מדינות המערב.