טים, מנהל צוות עובדי רכבת לשעבר מבריטניה, מצא את אהבת חייו דווקא לא בארץ מולדתו - אלא בתאילנד, כמו רבים אחרים. בת זוגו לחיים היא סאלי, רקדנית לשעבר שפרשה מעולם המחול. מערכת היחסים ביניהם רגילה לגמרי, פרט לעובדה אחת: סאלי אינה אישה מלידה.
עבור טים, לא רק שאין בכך כל בעיה - נהפוך הוא: "יש משפט מפורסם שאומר כי הנשים היפות ביותר בתאילנד הן למעשה לא נשים. אני חושב שהן יותר כיפיות והרפתקניות. באופן מסוים, הן אפילו נשיות יותר מהנשים הרגילות. הסיבה לכך היא שהן עושות מאמץ רב יותר להיות נשיות".
נתונים מצביעים על כך שתאילנד מהווה בית ללא פחות מאשר 100,000 טרנסקסואלים שנולדו כזכרים וחיים כנשים. למבקרים הרבים שפוקדים את תאילנד הם מוכרים בכינוי "ליידי בויז", ומנהלים חיי קהילה עצמאיים ושוקקים. בין היתר, הם עורכים תחרות מלכת יופי עצמאית - אבל הפרסום שלו זכו בא דווקא שלא בנסיבות חיוביות.
ה"ליידי בויז" מוכרים אולי יותר מכל בשל השתלבותם הרבה בתעשיית המין העצומה של תאילנד, שבמסגרתה מספקים לפרנסתם אלפי טרנסקסואלים צעירים שירותי זנות.
הפתיחות הרבה לתופעה במדינה הביאה לכך שלמרות הכל, מנהלים רוב ה"ליידי בויז" חיים נורמטיביים לחלוטין. טצו ווי חיה כאישה מאז הייתה בת 14, כשאת התהליך עברה בגיבוי ותמיכה מלאים שהעניקו לה בני משפחתה. "אני מתאימה לחברה ויכולה להסתדר עם כולם", היא הסבירה. "להיות טרנסקסואל זו לא בעיה".
אנשי הדת ניסו למנוע את התהליך
אותה האווירה סייעה להפוך את בנגקוק לבירתה לא רק של תאילנד, אלא גם לזו של תעשיית הניתוחים לשינוי המין בכל רחבי העולם. מישל אלגרין וג'ניפר ניקולס הגיעו לבירת תאילנד מדנוור שבמדינת קולורדו בארצות הברית, כדי להגשים סוף כל סוף את החלום ולשנות את מינה.
מישל הגיע לתאילנד אחרי שכגבר - הוא נואש מהחיים בקהילה נוצרית. מישל סיפרה כי כשהייתה גבר, ייעצה האישה שהיה נשוי לה למצוא את הפתרון בהדרכת הכנסייה. "המטפל הדתי שאליו הלכתי חשב שאני מטורף שפועל בהשפעת השטן. נאמר לי שהוא זה שאומר לי שאני אישה ושזה רע".
עבור טרנסקסואלים רבים, שסבלו כל חייהם מהתחושה הקשה שנולדו בגוף שאינו מתאים למי שהם באמת, מחירו הגבוה של הניתוח לשינוי המין אינו יכול להשתוות לעינוי שרודף אותם עד לרגע שבו יוכלו, סוף כל סוף, להיות מי שהם באמת.