הצי האמריקני הציג היום (ב') את הפיתוח האחרון שלו בתחום הארטילריה - קן שיגור שמסוגל לירות בשניות עשרות טילים על קוליים מתותח היי טק. התותח העתידני יכול להיות מותקן על גבי ספינות. על פי הפרסומים בארצות הברית, התותח יכול לפגוע במטרות בדיוק מפתיע ממרחק של 160 קילומטרים ויותר - פגיעה שתשאיר מהמטרות אבק ועשן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מחלקת המחקר של הצי האמריקני השקיעה במשך עשר שנים בפיתוח מה שמוגדר "נשק העתיד" ולפחות 240 מיליון דולר. הטילים שנורים מהתותח מגיעים למהירות של מאך 7 - 2883 מטרים בשנייה, שבע פעמים מהירות הקול עד הפגיעה.
בצי אמרו לאתר FP שבשנים האחרונות נעשו כבר מספר ניסויים מוצלחים של ירי טילים, אבל כולם מהיבשה - מבסיס הצי בדלגרין שבווירג'יניה. עכשיו, הצי מתכונן לערוך ניסוי ירי של הטיל מסיפונה של ספינת קרב.
בצי האמריקני אומרים שהתותח יספק יתרון לספינות הקרב האמריקניות מול אויב בים, אבל גם מציירים תסריט שבו אי אפשר לפעול מהאוויר. עוד הוסיפו בצי כי תפעול התותח בשטח עוין הוא בעייתי אבל שיגור טילים מהים למטרות על היבשה - בהחלט אפשרי.
האדמירל מת'או קלונדר, ראש מחלקת המחקר של הצי, השווה בין התותח החדש לנשק שמוכר לנו מהסרט מלחמת הכוכבים. בתדרוך לכתבי הצבא האמריקנים הוא אמר: "אני לא עומד לספר לכם איך זה תוכנן משום שמדובר בניסוי מאוד סודי. הנקודה המעניינת היא שירינו מאות פעמים ואנחנו מרגישים שהתותח הזה מעניק לנו את היכולת להעיף כל דבר". על פי הדיווח ב FP התותח יעיל גם בהפלת טילי שיוט, טילים בליסטים וכלי רכב.
פיתוח הנשק נתקל בדרכו בלא מעט מכשולים לאחר שבקונגרס טענו שתכנית הפיתוח יקרה מידי. ב-2011 חברי ועדת הסנאט טענו שהם מרגישים ש"האתגרים הטכניים בלתי אפשריים", אבל המפתחים לא נכנעו, הם שכנעו את וושינגטון שהשימוש באנרגיה אלקטרומגנטית במקום באבק שריפה או חומרי נפץ אחרים שמוגדרים כיום מיושנים.