ממשיכים להתחמש: יום לאחר השקת הכור הגרעיני בבושהר, נשיא אירן מחמוד אחמדינג'אד חנך היום את המל"ט (מטוס ללא טייס) הראשון שיוצר ברפובליקה האיסלאמית, אותו כינה "שגריר המוות" לאויבי אירן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים ברגע שיהיה חדש בנושא הגרעין האירני? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כלי הטיס, באורך 4 מטרים, כך על פי דיווח של הטלוויזיה האירנית הממלכתית, יכול לשאת עד ארבעה טילים ומסוגל לטוס למרחק של 1,000 קילומטרים - כך שלישראל הוא עדיין לא יכול להגיע.
בטקס החניכה שהתקיים היום אמר אחמדינג'אד כי המל"ט, שנקרא "קראר" או "סטרייקר", הוא "שגריר של מוות לאויבי האנושות", אבל טרח להוסיף כי יש לו גם "מסר עיקרי של שלום וידידות". הנשיא שיבח את צבאו על היכולת לפתח את המל"ט עצמאית, ואמר כי אירן תמשיך בכך "עד שאויבי האנושות יאבדו תקווה לגבי תקיפת האומה האירנית".
אירן, כך נראה, מודיעה חדשות לבקרים על פיתוחים טכנולוגיים-צבאיים חדשים ברשותה, אך לרוב לא ניתן לאשר או לוודא את המידע. הפעם,שודר בטלוויזיה הממלכתית סרטון של המל"ט ממריא. בדיווח הטלוויזיוני נאמר כי הכלי טס במהירות של 900 קמ"ש.
אתמול: הכור הגרעיני בבושהר החל לפעול
בתום 15 שנות גרירת רגליים מצד הרוסים, אינספור מריבות ומסעות של לחצי סרק מצד המערב - הגיעה אתמול אירן לציון דרך חשוב בתכנית הגרעין שלה, עם הפעלת הכור הגרעיני בבושהר.
האירנים כהרגלם הזהירו שיגיבו בחריפות על כל פגיעה במתקן הגרעיני שלהם. "אנחנו לא מודאגים מהתקפה עלינו, אנו ערוכים לכך. אויבינו יודעים היטב מה תהיה תגובתנו: הסטירה תהיה כואבת וחזקה", הזהיר אתמול הנשיא אחמדינג'אד בראיון לעיתון הקטארי "א-שרק".
"האפשרויות שלנו יהיו בלתי מוגבלות ויכללו את העולם כולו. יש מי שחושבים לתקוף את אירן, בעיקר ביישות הציונית, אבל אני לא חושב שאדוניהם האמריקנים יאפשרו להם את זה", הוסיף אחמדינג'אד. "המטרה הראשית של הסנקציות שמוטלות עלינו היא לפגוע בעם האירני, אבל העם האירני מלוכד, יש לנו כלכלה איתנה העומדת בקשר עם כל העולם. כשהם מחרימים את אירן, הם בעצם מחרימים את עצמם. זו פעולה מכוערת ולא מוסרית המעידה על המוסר הירוד של המדינות המחרימות".
בארצות הברית, מאידך, ניסו להרגיע ולהפחית בחשיבות של הפעלת הכור האירני. דובר מחלקת המדינה האמריקנית, דרבי הולדיי, אמר אתמול כי "הכור בבושהר ממחיש שאם שאיפות אירן הן אזרחיות, אז היא לא זקוקה ליכולת העשרה עצמית, הכור נועד לספק אנרגיה גרעינית לצרכים אזרחיים, ואיננו רואים בו איום של הפצת נשק גרעיני".