המחאה מתפשטת: יום הבחירות באיטליה, ודאי כזה שסילביו ברלוסקוני לוקח בו חלק פעיל, לא יכול לעבור ללא שערוריות. מספר נשים צעירות הגיעו היום לעמדת הקלפי בה הצביע ראש הממשלה לשעבר ומחו נגדו - בעירום.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ברלוסקוני, שמעוניין לשוב לתפקידו, הגיע להצביע בעמדת הקלפי שנקבעה עבורו בעיר מילאנו. אלא שבצאתו מהקלפי, הוא נתקל במחאה מקורית ומסקרנת במיוחד. מספר נשים צעירות, חברות בארגון פמיניסטי באיטליה, התקדמו לעברו במהירות כשחלק הגוף העליון שלהן חשוף - ועל גופן הכיתוב "Basta, Berlusconi" ("מספיק, ברלוסקוני").
הנשים העירומות, שהתקרבו לראש הממשלה לשעבר לפתע פתאום, החלו להיאבק עם המאבטחים במטרה להגיע כמה שאפשר קרוב לברלוסקוני. לאחר מאבק עיקש ופרוע במיוחד, הבחורות נעצרו על ידי השוטרים שהכניסו אותן לניידות שהוזעקו לזירה.
חלק מהצופים ההמומים שחזו במחזה הבלתי שגרתי הריעו לבנות על מה שהגדירו "מחאה מוצדקת" ואחרים קראו לעצור אותן מיד מחשש שיגיעו לראש הממשלה לשעבר ואף ינסו לפגוע בו.
המחאה - עקב פרשיית המין של ברלוסקוני
הפגנת העירום נערכה כמחאה על פרשיית המין בה היה מעורב ברלוסקוני, ושבעטייה מתנהל נגדו משפט מתוקשר בתקופה האחרונה. על פי החשד, ברלוסקוני קיים יחסי מין אסורים עם הדוגמנית ורקדנית הבטן ממוצא מרוקני קארימה אל מארוג' (רובי) בת ה-17. על פי החשד, היא שימשה נערת פיתוי במהלך אירוע שנערך באחוזתו של ברלוסקוני במילאנו.
בחודש שעבר ביקש ברלוסקוני לדחות את תחילת משפטו לאחר הבחירות, אולם בית המשפט סירב לבקשתו. אם ראש הממשלה לשעבר בן ה-76 יורשע בבעילת קטינה, הוא צפוי לקבל עונש מאסר שנע בין 4 ל-12 שנים.
המוביל בשערוריות, השני במירוץ
אלא שבניגוד לתשומת הלב שהוא מעורר, ברלוסקוני ככל הנראה לא צפוי לזכות בבחירות. למעלה מ-47 מיליון אזרחי איטליה פקדו היום את הקלפיות ונדרשו להכריע בשאלת זהות ראש הממשלה הבא. כלי התקשורת האיטלקיים פרסמו בימים האחרונים סקרים, שלפיהם מנהיג השמאל והמפלגה הדמוקרטית, פייר לואיג'י ברסני, הוא זה שצפוי להרכיב את הממשלה האיטלקית הבאה. ברסני מוביל בהפרש מצומצם אך יציב על ברלוסקוני.
על רקע הבחירות שיימשכו כיומיים, באיחוד האירופי עוקבים בדריכות אחר מהלכן ובעיקר אחר אחוז ההצבעה שצפוי להיות נמוך. באיחוד הביעו דאגה מכך שברסני יתקשה בהרכבת הממשלה העתידית ויאלץ להכריז תוך זמן קצר על מהלך נוסף של הליכה לבחירות במדינה.האירופאים מצדם, הביעו בהזדמנויות שונות דאגה מכך שמצב זה יוביל את המדינה להידרדרות נוספת במצבה הכלכלי שנחשב לקשה כבר בימים אלה, ותגרור אחריה מדינות נוספות באירופה.