גיל הזהב ייקח את הזהב? הוא נולד ב-1919, וישתתף באירוויזיון כמעט מאה שנים לאחר מכן. אמיל ראמסוור בן ה-94 משוויץ יעשה את הבלתי ייאמן כשייצג את מדינתו בתחרות שתתקיים במאלמו שבשוודיה בעוד 5 חודשים, כחלק מהרכב מוזיקלי בן שישה חברים. ואם תהיתם - המטרה היא לזכות במקום הראשון.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשבוע שעבר הופיע אמיל ראמסוור, נגן בס ישיש, יחד עם חמשת חבריו ללהקה בתחרות לבחירת השיר שייצג את שוויץ באירוויזיון הבא. אחרי שהתברר לו שניצח וייסע לייצג את מדינתו בתחרות עם השיר "You And Me", הבין שיזכה גם בתואר נוסף - ומרגש לא פחות: "הזמר המבוגר ביותר שאי פעם השתתף באירוויזיון" - או בתחרות מוזיקלית כלשהי שאי פעם נערכה על פני הגלובוס.
"אני אמנם כבר גרוטאה זקנה, אבל עדיין יכול לעשות הכל. וזה בזכות אשתי המופלאה", גילה ראמסוור את הסוד לאריכות ימים. "כשהציעו לי להצטרף ללהקה, הסכמתי מיד, כי הדבר שאני הכי אוהב לעשות בחיים הוא מוזיקה", הוסיף בחינניות. "שאלתי את עצמי מה יקרה אם נזכה בתחרות הקדם ונצטרך לנסוע לייצג את שוויץ. אז הנה, זה קרה, וכל עוד אני עומד על הרגליים, אני מתכוון לנסוע לשוודיה ולעמוד על בימת האירוויזיון", הצהיר ואמר שמבחינתו, הוא כבר מתחיל להתכונן.
הזוכה הראשונה: "רוצה לחזור בגיל 90"
ראמסוור לא לבד. יחד איתו, רוצה לחזור לתחרות גם המנצחת הראשונה בתולדותיה, שהגיעה למקום הראשון מטעם שוויץ בתחרות הראשונה, שנערכה בשנת 1956. ליס אסיה בת ה-89 רוצה לשוב לבימת האירוויזיון ממרומי העשור התשיעי לחייה ו"לסגור מעגל". בתחרות המקדימה במולדתה היא אמנם כבר נחלה תבוסה, אבל היא הצהירה שברצונה לחזור לתחרות בכל מחיר "גם אם אייצג מדינה אחרת שהיא לא שוויץ", אמרה.
רק השנה ייצגו את רוסיה חבורת קשישות מזמרות שהגיעו עד למקום השני, עם שיר שבמהלכו רקדו על הבמה ואפו לחמניות בשידור ישיר, לעיני מאות מיליוני צופים. אם היה נדמה שאז נשבר השיא של האדם המבוגר ביותר שהשתתף בתחרות, הגיע ראמסוור השוויצרי וקבע שיא חדש, שנראה שיהיה קשה מאוד לשבור בשנים הבאות.
ואם כל זה לא מספיק, אז היום הצהירה גם אן מארי דוד, הזוכה מ-1973 (השנה הראשונה בה השתתפה ישראל בתחרות) על רצונה לשוב אליה, 40 שנה אחרי שניצחה עם הלהיט המזוהה ביותר עם האירוויזיון עד ימינו שאין מי שלא מכיר, "Tu Te Reconnaitras". כל שנותר הוא לאחל לה ולזמרים המבוגרים והמנוסים הוא שיחיו עד מאה ועשרים, או עד דוז פואה - כפול עשר.