בצל האיומים שמשמיעה ההנהגה בישראל בדבר תקיפה באירן ועל רקע התרגיל המשותף שייקיימו בקרוב צבאות ישראל וארה"ב, תערוך אירן בחודש הבא תרגיל נרחב שנועד לבחון את יכולות ההתגוננות שלה. מפקד בכיר בצבא אמר כי כוחות ההגנה האווירית יתרגלו את כל המערכות המתקדמות שברשות הצבא.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מפקד כוחות ההגנה האווירית של הצבא האירני צוטט היום בכלי תקשורת במדינה, אומר שהתרגיל יהיה גדול במיוחד ויכלול גם את כוחות הצבא וגם את אנשי משמרות המהפכה. לדבריו, בתרגיל ישתתפו כל כלי הטיס של אירן ובהם מטוסי קרב, ויתורגלו "תרחישי חירום".
"המערכות שלנו מוכנות בכל צורה ובכל זמן לכל איום אווירי מבחוץ", הצהיר הקצין הבכיר. "המשימה של מערך ההגנה האווירי היא לבצע פעולות מתאימות בעת פקודה כדי להגן על המדינה מפני איומי האויב". עם זאת, באירן לא ציינו בשם של מדינה ספציפית. רק בחודש שעבר הודיעה טהרן כי ערכה ניסוי בטיל חדש שמסוגל להגיע לטווחים ארוכים במיוחד.
בנוסף, יושב ראש הפרלמנט האירני אמר בריאיון לאתר האמריקני "אל-מוניטור" כי ישראל לא תתקוף את מתקני הגרעין במדינתו. "הם לא כל כך טיפשים בשביל לתקוף, זה כמו התאבדות בשבילם", הדגיש לריג'אני. "אנחנו לא חושבים שהם יעשו זאת". עוד ציין כי "ישראל מאיימת בגלל שהיא מבודדת מדינית עקב השינויים במזרח התיכון, ובפרט שינוי ההנהגה במצרים".
הכור בבושהר הגיע לתפוקה מלאה
במקביל, אמר היום בכיר בתכנית הגרעין של אירן כי הכור הגרעיני בבושהר הגיע לתפוקה המלאה שלו. מוחמד אחמדיאן, סגן ראש הסוכנות האטומית האירנית, אמר כי הכור "הצליח להגיע לתפוקה מלאה של 1,000 מגה ואט ביום שישי בערב".
הכור בבושהר נבנה בסיוע רוסי בעיר נמל דרומית במדינה. המתקן הוא חלק מהתכנית האירנית להפוך למעצמה טכנולוגית בעולם, עם ניסיונות לפתח תכנית חלל מתקדמת ופיתוח טילים לטווח ארוך.
"גברה הלגיטימציה לתקיפה באירן"
מוקדם יותר היום התארח צחי הנגבי, יו"ר ועדת חוץ וביטחון לשעבר, באירוע "שבתרבות" בקריית מוצקין והתייחס לאפשרות שישראל תתקוף את מתקני הגרעין באירן. הנגבי אמר כי דוח הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית העניק לישראל יותר לגיטימציה לתקוף באירן - אם תחליט לעשות כן. "האיום שלנו לתקוף הוא לא איום מופרך", הדגיש הנגבי. "אם האיום הזה לא יהיה אמין ומלווה בנחישות אמריקנית לא תהיה לנו ברירה אלא לתקוף".
בנוסף, השווה הנגבי את התקיפה האפשרית באירן לתקיפה בעירק בשנת 1981. "ההכרזה האמריקנית כי ישראל לא יכולה לחסל אלא רק לעכב את פיתוח התכנית הגרעינית באירן - נכונה. זה גם היה נכון לגבי עירק, כשתקפנו שם עיכבנו עשרות בשנים את התכנית. עיכוב יכול להכשיר מציאות חדשה לעוד שנים רבות".