צילומי הלוויין החדשים (צילום: http://38north.org)
צילומי הלוויין החדשים | צילום: http://38north.org

קוריאה הצפונית ממשיכה להתגרות: צילומי לוויין חדשים של הכור הגרעיני ביונגביון מראים כי לכור, שנועד במקור לייצור חשמל ובנייתו מושלמת בימים אלה, תהיה יכולת להעשיר פלוטוניום המשמש לייצור נשק גרעיני, כך מדווחת רשת "סקיי ניוז" הבריטית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מדענים אמריקנים שביקרו באתר ביונגביון במהלך שנת 2010 טענו כי הכור נבנה לטובת ייצור חשמל, אולם מניתוח תמונות הלוויין עולה כי עם סיום בנייתו של הכור בחודשים הקרובים, תהיה לו היכולת להעשיר פלוטוניום שיכול לשמש לייצור נשק גרעיני.

במהלך שנת 2010 חשפה קוריאה הצפונית מתקן להעשרת אורניום ברמה תעשייתית. מהלך זה של קוריאה הצפונית עורר תגובות חריפות ברחבי העולם, עקב האפשרות כי המדינה הקומוניסטית מעוניינת לפתח נשק להשמדה המונית.

"מתכננים לבנות כורים גרעיניים נוספים"

"פיונגיאנג ככל הנראה מתכננת לבנות כורים גרעיניים נוספים במטרה למלא את החוסר בייצור חשמל במדינה", הסביר ג'ואל וויט, בכיר לשעבר במחלקת המדינה האמריקנית, "צעד זה של קוריאה הצפונית נועד גם לפתור את בעיותיה הכלכליות".

"ייתכן ויש לקוריאה הצפונית יכולת לייצר פלוטוניום לנשק גרעיני", הוסיף וויט, "אך הדאגה העיקרית בכל הקשור לכורים אלה היא האם הם בטיחותיים או לא".

 

מוכן להתפרק מנשק גרעיני? קים (צילום: רויטרס)
"הנשק נועד למטרות הרתעה", קים | צילום: רויטרס

"הנשק הגרעיני נועד למטרות הרתעה"

דובר הסוכנות לאנרגיה אטומית במדינה הודיע בתחילת חודש אפריל כי ארצו תפעיל מחדש את הכור הגרעיני ביונגביון, כור שנסגר בשנת 2007, ואת כל מתקני הגרעין במדינה. הפעילות תכלול גם הפעלה של מתקן להעשרת אורניום.

במקביל, בנאום שנשא מנהיג קוריאה הצפונית קים ג'ונג און בישיבת הוועד המרכזית של מפלגת הפועלים הקומוניסטית, התייחס המנהיג העליון לסוגיית פיתוח הנשק של מדינתו. "הכוח הגרעיני שלנו משמש להרתעה מפני לוחמה", הצהיר קים שהבהיר כי הנשק הוא "ערובה להגנה על הריבונות של פיונגיאנג".

מנהיגה של קוריאה הצפונית אמר בנוסף שהנשק הגרעיני שארצו מפתחת אמור להוות גורם מרתיע לתוקפים פוטנציאליים וכבסיס לשגשוגה. בנוסף, התייחס קים למה שכינה "התגרות" מצד המערב והאשים כי ארה"ב ובנות בריתה מנסות לגרור את האזור למלחמה ולמירוץ חימוש, שלדבריו, יביא ליצירת מכשולים בדרך לשיפור כלכלי עולמי.