18 בני אדם כבר מתו ויותר מ-1800 בני אדם אושפזו לאחר שנדבקו ב"חיידק המלפפונים" - האי-קולי הקטלני. רשויות הבריאות בגרמניה מעריכות הבוקר כי מקורו של החיידק במסעדה קטנה ליד העיר המבורג שבה סעדו מרבית הנדבקים בחודש שעבר. אפשרות אחרת שנבדקת היא שהחיידק התפשט במהלך פסטיבל מקומי שנערך בחודש שעבר בהמבורג, בו ביקרו למעלה מ-1.5 מיליון בני אדם.
עיתון מקומי בצפון גרמניה מדווח כי לפחות 17 מהחולים בחיידק ביקרו במסעדה בשם "מרתף תפוחי האדמה" ("קרטופל קלר" בגרמנית), בעיר לובק, בין התאריכים 12 ל-14 במאי. בין הנפגעים מהחיידק, שמונה תיירות שהגיעו במסגרת טיול קבוצתי ושמונה נשים נוספות מרחבי גרמניה. אחת מהן נפטרה לאחר שנדבקה בנגיף ושלוש נוספות נמצאות במצב אנוש בבית החולים לאחר שחלו גם הן.
הרשות הלאומית למניעת מחלות בגרמניה פתחה בחקירה במסעדה, במטרה לברר מה הגורם שהוביל להתפשטות החיידק בקרב לקוחות לקוחותיה, אם כי ברור שבעלי המסעדה אינם אשמים - אלא ספק הירקות שלהם.
בעל המסעדה אמר לרשת הטלוויזיה הגרמנית כי את המלפפונים הוא רכש משיווק סיטונאי המיובא לגרמניה מספרד. על פי החשדות הראשוניים, מקור החיידק היה בספרד ולכן אסרו בשבוע האחרון על רכישת ירקות המיובאים משם. עם זאת, חקירה מאוחרת יותר גילתה שרמת החיידקים במלפפונים הספרדים לא הייתה כה גדולה כדי להיות מקור המגפה הקטלנית.
החיידק - הכלאה בין זן אפריקאי וזן אירופאי של חיידקים קטלניים
המדענים משערים שחיידק ה"אי-קולי" הוא הכלאה בין זן מסוכן של חיידקים שמקורו באפריקה לבין זן אירופאי קטלני, אך הם עדיין מתקשים לפענח את הסיבה להיווצרות החיידק הקטלני שגבה בזמן כל כך קצר מספר גדול של קורבנות בנפש.
בשל העובדה שלא מצליחים לאתר את מקור הזיהום, רשויות הבריאות בגרמניה ממליצות להימנע מאכילת ירקות כמו עגבניות, מלפפונים וחסה. רשויות הבריאות באיחוד האירופי החלו לשתף פעולה עם השלטונות הגרמניים בהתמודדות עם המשבר ולשם זיהוי מקור החיידק הקטלני. באתר אינטרנט שיוקם במיוחד לעניין המגיפה, יוכלו למצוא גולשים מכל העולם מידע על החיידק ועל דרכי מניעה מהידבקות בו בשפה האנגלית.