צירופה של ישראל לשורות הארגון לשיתוף פעולה לפיתוח כלכלי (OECD) הביא גאווה רבה לראש הממשלה, בנימין נתניהו. מי שהרבה פחות מרוצים, ללא קשר לישראל, הם הטורקים - שארצם חברה בארגון אף היא ובמחקר חדש שלו דורגו בני עמה בתחתית רשימת ה"האומות המאושרות".
תוצאות המחקר פורסמו בעיתון הטורקי "טודייז זמאן". לפי הדיווח, קבע דוח ה-OECD כי מתוך 40 מדינות שנבדקו, דורגה טורקיה במקום ה-32 ב"מדד האושר" של אזרחיה - ביוזמה הנושאת את השם: "איך החיים?" שנועדה "לבחון את רמת החיים במדינות הנבדקות ואת תנאי החיים החומריים של האזרחים". בין הפרמטרים שנלקחו בחשבון: הכנסה, תעסוקה, בריאות, שיכון, מקצועות לחיים והאופן שבו תופסים האנשים מן השורה של איכות חייהם.
לפי "טודייז זמאן", מדורגות בראש רשימת "האומות המאושרות" קנדה, נורווגיה, שוויץ, שוודיה, הולנד, אוסטרליה - וגם ה"אויבת" של התקופה האחרונה: ישראל, שאזרחיה נמצאו אף יותר מאושרים משל פינלנד, אוסטריה וארצות הברית. על השאלה: "איך אתם מרגישים היום?" - סיפקו תשובות חיוביות 88% מהדנים, בעוד הטורקים דורגו בתחתית.
לפי העיתון, נמצא בדוח כי מקרב עמי המדינות שנבדקו, נמצאו הנורווגים, הפינים והדנים כפעילים ביותר בזירה הפוליטית. 60% מהם דיווחו על כך שפנו לפוליטיקאי, חתמו על עצומה, לקחו חלק ב"קבוצת לחץ" בנושא כלשהו ועוד, בעוד שהטורקים ואזרחי פורטוגל ורוסיה גילו את מידת האקטיביזם הנמוכה ביותר.
הטורקים גם דורגו במקום השלישי מבין העמים שמעבירים מדי יום את המרחק הרב ביותר למקום עבודתם ובחזרה. מי שמבזבזים בכבישים זמן רב אף יותר מהטורקים הם הדרום-אפריקנים והקוריאנים - בעוד שהאירים, הדנים והשוודים זוכים ל"עבודות קל"ב" עם זמני נסיעה קצרים למדי.