23 מתו ורבים נפגעו (צילום: רויטרס)
"מתו בגלל חומר הדברה במזון". ארכיון | צילום: רויטרס

מספר ימים לאחר מותם הטראגי של 23 ילדים בעיר מסרח שבמחוז ביהאר בהודו, נחשף היום (א') דוח בדיקת המזון ולפיו האוכל שהוגש לילדים הכיל חומר הדברה בריכוז "גבוה באופן חריג". החומר שנמצא, כך על פי הדוח, הוא מסוג "מונוקרופוטוס" - שמשמש להדברת מזיקים בחקלאות ובשל רעילותו הגבוהה נאסר לשימוש במדינות רבות בעולם, דוגמת ארצות הברית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אחוז החומר הרעיל בשמן שהיה במזון היה פי חמישה גבוה יותר בהשוואה לריכוזו בחומרים מסחריים", נמסר בהודעה שנוסחה על פי פרטי בדיקת הזיהוי הפלילי. עם זאת, צוין כי לפי שעה אין הסבר להימצאותו במזון של החומר בכמויות הגבוהות שהתגלו.

האירוע הקשה התרחש בסוף השבוע שעבר, אז נפגעו עשרות תלמידי בית הספר בעיר מסרח במחוז ביהר שאכלו בבית הספר ארוחה. 23 מהם מתו ו-28 אושפזו בבית החולים. מצבם של עשרה מהילדים המאושפזים - קשה. פקיד במחוז, אמרג'י סינחה, הוסיף כי גילאי הילדים נעים בין 8 ל-11.

מחקירה ראשונית עלה כי בארוחת הצהריים שבושלה במטבח בית הספר, נמצאו שרידי זרחן. ייתכן כי החומר המסוכן נועד לשימור אורז וחיטה. הרשויות השעו פקח מזון הקשור לאירוע, ופתחו תיק בגין רשלנות פלילית נגד מנהל בית הספר. מאות בני אדם הפגינו באזור במחאה על התקרית, ודרשו מנציגי הממשל פעולה תקיפה בנושא.

אביו של אחד הילדים החולים, רג'א ידב, אמר לכתבים כי בנו הקיא לאחר שחזר מבית הספר. "הבהלנו אותו לבית החולים. מצבו לא היה טוב", הוסיף. השר המחוזי למזון ואספקה אמר כי משפחות הילדים שמתו יוצע פיצוי, המשתווה לסכום של כעשרת אלפים שקלים.