הרבה תמורות חלו במעמדו של ברק אובמה מאז כניסתו לבית הלבן, אבל למרות הכל - הוא האדם החזק בעולם. כך לפחות קבע הירחון האמריקני "פורבס". ברשימת 70 האישים החזקים שפרסם העיתון, דורג ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, במקום ה-25. במקום אחריו הוצב לא אחר מאשר מנהיגהּ הרוחני של אירן, עלי חמינאי.
אובמה הדיח מהמקום הראשון ברשימה את נשיא סין, הו ג'ינטאו, שמדורג כעת שלישי. אחרי הנשיא האמריקני דורג מי שייתכן שיהיה בקרוב עמיתו הרוסי של אובמה ומשמש כעת במוסקבה ראש הממשלה - ולדימיר פוטין.
מי שלפי "פורבס" מחזיקה בתואר האישה החזקה בתבל היא קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, שגרפה את המקום הרביעי.
אחרי הפוליטיקאים: אנשי מחשבים
במקום החמישי, אחרי מנהיגי המדינות, ממוקם יו"ר מועצת המנהלים של "מיקרוסופט", ביל גייטס, דווקא בזכות תרומתו לאנושות בתחומי המדע והבריאות - ולא בפיתוח מחשבים. גייטס עומד בראש ארגון צדקה שסייע לייצור חיסון למחלת המלריה.
אחרי גייטס דורגו במקום השישי והשביעי עבדאללה מלך סעודיה והאפיפיור בנדיקטוס ה-16. שמיני ממוקם בן ברננקי, היו"ר היהודי של ה"פדרל ריזרב" האמריקני - הבנק המרכזי של ארצות הברית. במקום אחריו הוצב איש מחשבים נוסף: מייסד פייסבוק, מרק צוקרברג.
ב"פורבס" הסבירו את דירוגו בעמדה כה חזקה בכך ש"צוקרברג ביצע בהצלחה את מה שה-CIA מנסה להוציא לפועל ונכשל כבר 60 שנים: לדעת מה חושבים וקוראים 800 מיליון אנשים ולמה הם מאזינים". המקום הבא אחרי צוקרברג שמור לראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון.
נתניהו הורד במקום אחד - וזוכה לשבחים על עסקת שליט
ראש ממשלת ישראל, שקיבל, כאמור, את המקום ה-25 - דורג אשתקד כ-24 בכוחו בעולם. על רקע הסערה של הימים האחרונים, הזכירו ב"פורבס" כי "הוא אומנם חלוק עם אובמה בסוגיית הבנייה בהתנחלויות, אבל ניתן לסמוך עליו שיצליח לרסן את אירן".
את העסקה לשחרור גלעד שליט עם חמאס ראו במערכת העיתון האמריקני דווקא כנקודה לזכות כוחו של בנימין נתניהו: "הוא הוביל מהלך פוליטי שזכה לאהדה ציבורית עצומה וכך שיחרר יותר מ-1,000 פלסטינים - בתמורה להשבת חייל ישראלי אחד".
יריבו של נתניהו, ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, זכה רק למקום ה-48. את שני המקומות האחרונים גרפו שי ג'יפינג, בכיר המפלגה הקומוניסטית של סין, ובמקום ה-70 דורג אלישר אוסמנוב - אוליגרך רוסי ממוצא אוזבקי.