סוף למשבר הפוליטי באיטליה, אנריקו לטה התבקש על ידי הנשיא נפוליטנו להרכיב ממשלה ולעמוד בראשה. על פי הדיווחים באיטליה, מינויו של לטה, סגנו של ברסאני, מנהיג המפלגה הדמוקרטית האיטלקית, יביא את המשבר והקיפאון הפוליטי שנמשך כבר חודשיים - לסיומו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הבחירות שנערכו באיטליה בחודש פברואר האחרון הותירו את המדינה ללא ממשלה מכהנת ומאז, למעשה, הנשיא נפוליטו מנהיג את המדינה שנמצאת מלבד במשבר פוליטי - במשבר כלכלי לא פשוט. נפוליטנו מונה לתפקיד נשיא איטליה למרות שגם הוא בעצמו לא רצה לשוב לתפקיד, אבל מחלוקת וחוסר היכולת להקים קואליציה, הביאה לכך שאף מועמד לא הצליח לקבל תמיכה מחברי הבית התחתון של הפרלמנט, ה"קמרה".
באיטליה עולות הערכות שהממשלה שמתגבשת עכשיו, נועדה להעביר חוק שימנע את המבוי הסתום אליו נגררה המערכת הפוליטית באיטליה. למרות הדיווחים, לטה כבר הספיק להכריז על משנתו הפוליטית מיד אחרי המינוי מהנשיא ואמר "צעדי הסיוע מאירופה לא יספיקו לנו". לטה אמר הערב "זו אחריות שמכבידה על כתפי, תרשו לי לומר שאני מרגיש כי כובד האחריות שמוטלת על כתפי גדול מכוחי"
בילדותו לטה דווקא היה חבר בתנועת נוער של המפלגה הימנית השמרנית, ב-1998 הוא הפך לשר הצעיר ביותר שכיהן באיטליה אי פעם, הוא היה בן 32, דודו של לטה הוא אחד מיועציו של ראש הממשלה לשעבר סלביו ברלוסקוני.
ממשלה חדשה - צרות ישנות
על פי העיתון לה-רפובליקה, לטה (היום בן 46) הוא המועמד המתאים, אולי היחיד, שיוכל להקים קואליציה רחבה יחד עם אנשי ימין ואנשים ממפלגתו של ברלוסקוני - PDL - מפלגת החירות. בשמאל האיטלקי שומעים היום חששות שברלוסקוני ינצל את חוסר הניסיון של לטה כדי להכתיב מדיניות - כלכלית לאיטליה ואישית משפטית.
הממשלה שיקים לטה תתמודד עם בעיות רבות כשהגדולה שבהן - המשבר הכלכלי. אך כאב הראש לא נגמר שם, בפני לטה והקואליציה החדשה יעמדו מכשולים כמו שינוי חוק הבחירות באיטליה, רפורמות במדיניות ההגירה, הפרטה וההתמודדות עם הפשע והשוק השחור שפורח במדינת המגף.