את אוניברסיטת הרווארד שבארצות הברית גדשו חברי הקהילה המדעית-מחקרית, לרגל טקס הענק פרסי ה"איג-נובל" - מחקרים ש"לראשונה מצחיקים אנשים, ואחר כך גורמים להם לחשוב". בטקס השנתי שנערך היום בפעם ה-21 נערך לעיניי 1,200 צופים הוענק הפרס היוקרתי למדענים שהיו אחראים, בין היתר, למחקרים אודות הרגלי המין של חיפושיות, פיהוקים בקרב צבים, השפעת הלחץ לתת שתן על יכולת קבלת ההחלטות ובנושאים הזויים אחרים.
הפרס על מחקר בביולוגיה, שלא אחת עולה לכותרות בזכות הנושאים המשעשעים שעולים בקטגוריה זו, ניתן לקבוצת מדענים מקנדה, אוסטרליה וארצות הברית. הם חקרו את הרגלי המין של החיפושיות. הם מצאו כי זכרים שלא מצאו נקבות להזדווג עמן עשו זאת עם בקבוקי בירה אוסטרלית.
הפרס ברפואה הוענק לצוות מדענים מהולנד, בלגיה ואוסטרליה שחקר את השאלה - מדוע בני אנוש מקבלים החלטות נכונות מצבי לחץ שונים, אך שוגים כאשר הם חשים צורך עז להשתין. פרס נוסף בקטגוריה זו הוענק למדענים מבריטניה, הונגריה ואוסטריה שחקרו את תופעת ה"פיהוק המדבק" - ומצאו שזה קיים לא רק בקרב בני אדם, אלא גם בין צבים.
מי שהוזמנו גם הם אל הבמה לקבל את הפרס הם קבוצת מדענים מצרפת והולנד שאחראים למחקר שמספק תשובה לשאלה - "מדוע זורקי דיסקוס חווים סחרחורת ואלו שזורקים פטישים לא".