מושל קליפורניה ג'רי בראון חתם בשבת על חוק המעניק למהגרים בלתי חוקיים הלומדים במכללה גישה לעזרה כלכלית מטעם המדינה. "ללכת לקולג' זהו חלום אשר מבטיח התרגשות אינטלקטואלית וחשיבה יצירתית", אמר בראון בהודעה רשמית והוסיף כי: "'חוק החלום' תורם לרווחת כולנו בכך שהוא נותן לסטודנטים מצטיינים הזמנות לשפר את חייהם ואת חיי כולנו".
ביולי האחרון מילא בראון אחר הבטחת בחירות כאשר העביר את החלק הראשון של החקיקה ואפשר למהגרים בלתי חוקיים לקבל מלגות מקרנות פרטיות. שני החוקים ביחד יוצרים את "חוק החלום של קליפורניה".
את הצעד השנוי במחלוקת העביר בית נבחרים הנשלט ברוב דמוקרטי והוא מהווה ניצחון לפעילים למען זכויות מהגרים לקראת הבחירות לנשיאות ב-2012. קליפורניה היא המדינה בעלת האוכלוסייה הגדולה ביותר בארה"ב. רק שתי מדינות נוספות, טקסס וניו מקסיקו, מאפשרות למהגרים בלתי חוקיים גישה לסיוע כלכלי ציבורי לצורך לימודים במכללה.
הצעת חוק דומה שנועדה לפתוח דרך למהגרים בלתי חוקיים אשר שירתו בצבא לקבל מימון ללימודים גבוהים נכשלה בסנאט בשנה שעברה.
"סטודנטים חוקיים יכולים רק לחלום על התנאים האלה"
מתנגדים לחוק טענו כי אסור לקליפורניה לממן לימודים של מהגרים בלתי חוקיים במיוחד כאשר גירעונות בתקציב המדינה גורמים לקיצוצים בתקציב מערכת החינוך. "סטודנטים חוקיים ממדינה סמוכה יכולים רק לחלום על התנאים של הבלתי חוקיים כאן", כתב לבראון טים דונלי, מחוקק רפובליקני.
קליפורניה היא אחת מ-12 מדינות בארה"ב המאפשרות למהגרים בלתי חוקיים לשלם שכר לימוד, על סמך תעודת סיום בית ספר תיכון. עם זאת נראה כי לחקיקה יש בעיקר השכלות סמליות, מבין 220,000 סטודנטים במערכת ההשלכה הגבוהה הפרטית בקליפורניה רק 0.3% זכאים לסיוע מהמדינה, מתוך אותם 1941 סטודנטים כמעט 70% הם אמריקנים או מהגרים "עם תעודות". גם במערכת הציבורית, בה שכר הלימוד זול בהרבה, החוק ישפיע על פחות מאחוז מתוך 440,00 תלמידים.