ארגונים יהודיים וארגונים אחרים מנסים למנוע את הצעת החוק האוסרת על עריכת טקס ברית מילה בעיר סן פרנסיסקו. בחודשים האחרונים סוערת העיר בחוף המערבי בעקבות הצעת החוק שתאסור על קיום הטקס המכונה "ברברי" בסן פרנסיקו. על פי הדיווחים מקליפורניה, רוב החתימות הדרושות כדי להעמיד את הנושא להצבעה - כבר נאספו, אך בקהילה היהודית מסרבים להרים ידיים.
יוזם ההצעה הוא לויד שופילד, אדם המגדיר את עצמו "אינטראקטיביסט", האוסף במהלך החודשים האחרונים חתימות מהמצביעים בעיר בעד הצעת החוק. בטפסי ההחתמה, הוא מציע לאסור על פי חוק מילת תינוקות בעיר. שופילד צריך לאסוף רק 7,168 חתימות עד סוף אפריל כדי להעמיד את הנושא להצבעה בחודש נובמבר הקרוב.
תומכי הצעת החוק הצליחו לארגן קבוצה לא קטנה של פעילים שמתנגדים לטקס הדתי. לטענתם, איש לא שואל את הפעוטות על העדפתם ורצונם לעבור מין טקס דתי שכזה, שלדבריהם "משחית את איבר המין וגורם לגוף נזק בלתי הפיך".
הפעילים משווים בין ברית המילה היהודית לטקסים אליליים שנערכים לבנות, במסגרתם חותכים את הדגדגן לצעירות - הליך נפוץ למדי ואכזרי במיוחד הנהוג במדינות ערב מסויימות ובאפריקה. "ההליך פוגע בהתפתחות וביחסי המין שהפעוטות ירצו לקיים לכשיגדלו", אמר אחד הפעילים לעיתונות בסן פרנסיסקו. "זו סוגיה שמטרידה את הארגונים למען זכויות האדם - מה שעושים זה להסיר את החלק הכי רגיש בגוף".
הקהילה היהודית נגד: "זה מפלה ומטעה"
אנשי הקהילה היהודית בעיר מנסים עכשיו לעצור את הצעת החוק הזו. מנהל הליגה נגד השמצה, דניאל סנדמן, אומר שההליך שמוביל שופילד "מפלה ומטעה", ומוסיף: "זה פוגע באנשי הקהילה היהודית שרואים במילה טקס מחייב". גורמים אחרים בקהילה היהודית בעיר מתייחסים ליוזמה בביטול, ואומרים שההליך הוא בזבוז כספם של משלמי המסים. אחת מראשי הקהילה מסבירה: "זהו אחד מההליכים המרכזיים במסורת של 3000 שנים, זה הסמל לברית שלנו עם אלוהים".
בקהילה היהודית מנהלים עכשיו מגעים עם אנשי הקהילה המוסלמית בעיר (טקס ברית המילה נהוג גם בקרב מאמיני האיסלאם), זאת כדי להעמיד קואליציה נגד כוונת הפעילים לאסור את ההליך.
שני הצדדים - תומכי החוק ומתנגדיו - מציגים טיעונים רפואיים ברי תוקף, ואין עמדה אחת שמקובלת על עולם הרפואה כולו. מומחים בארגון הבריאות האמריקני אומרים כי יש סיכונים בעריכת ברית מילה, כפי שיש יתרונות בהליך. בשנים האחרונות מספר הבריתות הולך ויורד בכל שנה, אבל יותר ממחצית מהתינוקות בארה"ב עוברים את ההליך, כך מדווח המרכז האמריקני לפיקוח ובקרה ומניעת מחלות.
במידה והחוק יאושר בסופו של דבר, אלו שבכל זאת יבחרו לבצע לבנם ברית מילה עלולים לקבל עונש של שנת מאסר בכלא או קנס של 1000 דולר. אבל לפני שהוא יאושר, החוק החדש עשוי עוד להיתקל בדיונים משפטיים ארוכים, בהם ידונו בסעיף החוקה האמריקנית העוסק בחופש הדת.