ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון קיים היום מסיבת עיתונאים בעקבות ההודעה על סגירתו של הצהובון "News of the world", ברקע פרשת האזנות הסתר שביצעו עובדי העיתון. "התקשורת איננה מעל החוק", אמר קמרון והתייחס לעובדה כי מינה את העורך לשעבר של "ניוז אוף דה וורלד", אנדי קולסון, כראש מערך ההסברה של הממשלה. בנוסף, התייחס לקשריו החברתיים עם רבקה ברוקס, גם היא עורכת לשעבר בעיתון.
קמרון נאלץ להגן על כך שמינה את אנדי קולסון לשמש כדובר משרד ראש הממשלה. "נתתי לו הזמנות שנייה", אמר ראש הממשלה בהתייחס לכך שקולסון כבר התפטר לאחר שנחשפה הפרשה לראשונה בשנת 2006, "הזדמנות שנייה שלא הצליחה". בהתייחס לעורכת לשעבר ברוקס, אמר קמרון כי הוא קיבל את התפטרותה. ראש ממשלת בריטניה הודיע כי יקים ועדת חקירה שתבחן את פרשת האזנות הסתר וכן את מערכת הרגולציה והאתיקה של העיתונות בבריטניה.
מסיבת העיתונאים מגיעה זמן קצר אחרי קריאתו של מנהיג מפלגת הלייבור אד מיליבנד לקמרון "להודות בטעות השיפוט החמורה" בעצם העסקתו של קולסון. "קמרון צריך להתנצל שהביא את קולסון לתוך לב ליבה של הממשלה", הוסיף מנהיג האופוזיציה.
הצהובון נסגר בתום 168 שנות פעילות
תאגיד התקשורת של רופרט מורדוק הודיע אמש כי בתום 168 שנות פעילות - ירד הצהובון הבריטי News of the world מבמת ההיסטוריה עקב ההסתבכות האחרונה, שבה התגלה כי אנשי העיתון פרצו ללא הרשאה לתיבת התא הקולי של הטלפון הנייד של נערה שנחטפה ונרצחה. ג'יימס מרדוק, בנו של איל העיתונות, אמר אתמול כי הגיליון שיצא ביום ראשון הקרוב יהיה מהדורתו האחרונה של העיתון.
הצהובונים הבריטים ידועים בדרכי הפעולה הנועזות שלהם בדרכם להשגת מידע, שחצו לא אחת את גבולות הטעם הטוב. בין היתר, מדובר בטקטיקה שנעה בציר שבין חיטוט בזבל ועד לפריצה לתכתובות דואר אלקטרוני או האזנות לטלפונים. אלא שהפעם, כנראה, מדובר היה בפרשה שחצתה את כל הקווים האדומים שאזרחי הממלכה המאוחדת יכולים לסבול.
הפרשה האחרונה עוררה תהודה ציבורית נרחבת שקרה למשטרה לחקור את האחראים למעשה, וגרמה לסערה גם בתוך הפרלמנט בלונדון - שם נשמעו קולות רבים שקראו לפתוח בחקירה של שיטות העבודה של הכתבים - שלא אחת לא מהססים לפגוע בפרטיות בדרכם להשיג סקופ.
מי שכזכור, נפלו קורבן גם כן להאזנות דומות היו גם בני משפחת האצולה הבריטים וסלבריטאים אחרים בממלכה המאוחדת. עקב המקרה האחרון, שחתם את הגולל באופן סופי מעל העיתון, הביע את זעמו בנושא גם ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, בנאום שנשא לפני בית הנבחרים.