האקדמיק שוקולסקי, ארכיון (צילום: AP)
ספינת המחקר שנתקעה באנטרקטיקה | צילום: AP

ספינת החילוץ האוסטרלית, שעל סיפונה נמצאים 52 הנוסעים שחולצו רק ביום חמישי האחרון מספינת מחקר שנתקעה באנטרקטיקה - קיבלה הוראה לעצור. הסיבה לכך היא ששוברת קרח אחרת סינית, שהיתה מעורבת במבצע ההצלה, חוששת כי תתקע בעצמה בקרח ותזקק לסיוע.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

שוברת הקרח "אורורה אוסטרליה" החלה לבקע את דרכה בקרח אל עבר מים פתוחים אחרי שמסוק סיני חילץ את הנוסעים, קבוצה אחר קבוצה, מספינת המחקר "אקדמיק שוקלסקי", בה שהו לכודים במשך תשעה ימים לאחר שזו נתקעה בקרחון.

אבל היום אחר הצהריים הצוות של שוברת הקרח הסינית "דרקון השלג", שסיפקה את המסוק, דיווח כי הם מודאגים באשר ליכולתה של הספינה שלהם לנוע דרך הקרח. עקב כך, הורו לספינה האוסטרלית, שנשאה את הנוסעים לכיוון טזמניה, להישאר באזור למקרה ששוברת הקרח הסינית תזדקק לעזרה. כך דיווח המרכז האוסטרלי לבטיחות ימית המפקח על מבצע ההצלה.

הנוסעים חולצו במסוק (צילום: יוטיוב)
הנוסעים חולצו במסוק | צילום: יוטיוב

"דרקון הקרח", הנמצאת בקצה שדה הקרח שמקיף את האונייה הרוסית "אקדמיק שוקלסקי", תנסה לעבור דרך הקרח למים פתוחים במהלך השבת. הספינה האוסטרלית "אורורה" מחכה בינתיים כ-11 קילומטרים מ"דרקון הקרח".

המרכז האוסטרלי לבטיחות ימית הסביר כי ההחלטה להורות לספינה האוסטרלית להמתין נעשתה כמשנה זהירות וציינה כי אין סכנה לאיש מאנשי הצוות שנמצאים על ספינת "דרקון הקרח".