נזקי סופת הטייפון וואשי, שהכתה באי הדרומי מינדאנו ובאיים הקטנים שבסביבתו במהלך סוף השבוע, גבתה את חייהם של כ-1,000 קורבנות והותירה עשרות אלפים שהפסידו את כל רכושם למים ולבוץ. הנשיא הפיליפיני אקינו בנינו, שביקר באזור המוכה, הצהיר על כוונתו לשלוח כוחות רבים נוספים כדי לסייע במצב החירום באי.
צלם סוכנות הידיעות רויטרס מתאר טקסי קבורה המוניים שהשורדים עורכים ליקיריהם, במיוחד כדי למנוע זיהום והתפשטות מחלות. כדי להתמודד עם מספר ההרוגים הגבוה, הוכנו מאות ארונות קבורה. ארגוני סיוע, מהפיליפינים וממדינות שכנות, מנסים לספק ציוד, מזון, מי שתייה, אוהלים ותרופות לתושבי האי. אבל הכבישים ועורקי התחבורה ניזוקו וקהילות שלימות נותרו מנותקות בגלל הגשמים.
תושבי האי הביעו באזני הנשיא ביקורת על ההיענות האיטית של ארגוני הסיוע הלאומיים למצב. הם טענו שהרשויות המקומיות נתפסו לא מוכנות למצב חמור כזה בשום מדד. הנשיא אקינו מצדו הבטיח להזרים עוד כספים כדי לגייס סיוע לקהילות השקועות בבוץ.
40 אלף מתושבי האי מינדאו מרוכזים עכשיו במקלטים מיוחדים של הממשל, לאחר שהשאירו מאחור בית ורכוש שוודאי לא יראו שוב. פעיל בריטי מארגון הצלב האדום אמר שהתנאים הסניטרים במרכזי הפינוי הפכו לבלתי אנושיים, וכמו באסונות במקומות אחרים בעולם, המקלטים הופכים לחממות גידול למחלות.
על פי ארגוני הסיוע, מספר ההרוגים הרשמי הוא עומד על 957, אבל בפיליפינים חוששים שמספר ההרוגים עוד יעלה במאות. רבים עדיין מוגדרים נעדרים גם אחרי שהסופה שכחה. כתב רשת הטלוויזיה ה-BBC טוען שאזרחים מוצאים עשרות גופות בשפכי הנהרות הסמוכים לסכרים וקוברים אותם מיד בלי לבזב זמן על אבל או זיהוי הגופות. ההרוגים נטמנים בקבר אחים המוני, או שגופותיהם מושלכות לערימות של זבל לשריפה.