הבוקר החלו אזרחי צרפת להצביע בסיבוב הראשון בבחירות לנשיאות. הסקרים צופים כי הנשיא המכהן ניקולא סרקוזי והמועמד הסוציאליסטי פרנסואה הולנד יזכו ביתרון גדול על פני שמונת המועמדים האחרים, ויתמודדו זה מול זה בסיבוב הבחירות השני שייערך בתחילת מאי.
פרשנים בצרפת טוענים כי הגורם המכריע בבחירות יהיה המצב הכלכלי הקשה אליו נקלעה המדינה. העלייה במספר המובטלים, הירידה בדירוג האשראי של צרפת וכן סגנונו הראוותני של סרקוזי, עשויים להפוך אותו לנשיא הראשון שלא נבחר מחדש לתפקיד מזה יותר מ-30 שנה. סרקוזי מצדו, עדיין מאמין שסיסמתו "צרפת החזקה", תביא אותו לניצחון, אולם הסקרים מראים יתרון למועמד הסוציאליסט - הולנד שאומר היום "הממשל פונה שמאלה".
הולנד בן ה-57, היריב מטעם המפלגה הסוציאליסטית, מבטיח להעלות את המיסוי על העשירים במקום לערוך קיצוצים נרחבים בהוצאות, כפי שמציע סרקוזי. בין היתר מעוניין הולנד להטיל מס בשיעור של 75% על המשתכרים מיליון אירו ויותר. אם ינצח, יהפוך לנשיא הראשון מטעם השמאל מאז כהונתו של פרנסואה מיטראן, שעלה לשלטון בשנת 1981 והפסיד בשנת 1995 לז'אק שיראק.
הצפי: יתרון קל להולנד בסיבוב הראשון
סרקוזי, גם הוא בן 57, מנסה לשווק את עצמו כמועמד בטוח יותר עבור העם הצרפתי בתקופה של חוסר יציבות כלכלית קיצונית, אך רבים מהפועלים ומהצעירים שהצביעו לו ב-2007 נוטשים אותו כעת, שעה ששיעור האבטלה במדינה הוא הגבוה ביותר מזה 12 שנים. כמו כן, אזרחים רבים מביעים סלידה מיחסיו הקרובים של סרקוזי עם אנשי עסקים עשירים בצרפת.
הסקרים במדינה חוזים יתרון קל להולנד בסיבוב הראשון, עם 28% תמיכה מול 27% לסרקוזי. למקום השלישי צפויה להגיע מועמדת הימין הקיצוני מארין לה פן, שמעוניינת לרסן את ההגירה לצרפת ולהוציא את המדינה מגוש האירו, עם 16%. בסיבוב הבחירות השני צופים הסקרים יתרון של כ-10% להולנד.
הקלפיות נפתחו בשעה שמונה בבוקר (שעון צרפת) והן ייסגרו בשעה שש בערב, מלבד בערים הגדולות - שם תימשך ההצבעה עד השעה שמונה בערב. שני המנצחים בסיבוב הראשון יתחרו זה מול זה בסיבוב השני שייערך ב-6 במאי.
חוסר הסימפתיה שמעורר סרקוזי ודמותו האפורה משהו של הולנד, גורמים למועמדים אחרים - לפרוח. בעוד לה פן בונה על חוקים נגד הגירה, המועמד ז'אן לאק מלנשון, שנתמך על ידי המפלגה הקומוניסטית מושך את המצביעים מהשמאל הקיצוני. גם מהמרכז, פרסואה ביירו מנסה להבחר בפעם השלישית.
סך הכל מתמודדים היום עשרה מועמדים לתפקיד נשיאה הבא של צרפת, אך כיוון שאיש מהם לא צפוי להשיג רוב של יותר מ-50% מקולות הבוחרים, אין מנוס מסיבוב שני בתחילת מאי.