תוצאות המדגם הממשלתיים בבחירות ביוון מצביעות על נצחון ביתרון קל לתומכי ההישארות בגוש האירו. על פי המדגם הרשמי, מפלגת "הדמוקרטיה החדשה", הנחשבת למפלגת ימין-מרכז, קיבלה 29.5% מן הקולות, אל מול 27.1% שקיבלה מפלגת השמאל הרדיקלית "סיריזה", הדוגלת בפרישה מגוש האירו.
במצב הזה, זוכה מפלגת הימין ב-127 מושבים בפרלמנט, לעומת 72 מושבים בלבד לשמאל. 32 מקומות במועצת העם מקבלת המפלגה הסוציאליסטית. עם זאת, ההישג אינו מאפשר למפלגה המנצחת בשלב זה להרכיב ממשלה, והיא תצטרך להגיע להבנות עם מפלגות נוספות - מה שעלול להותיר את יוון במשבר פוליטי-כלכלי מתמשך.
מנהיגי המערב מברכים
עם היוודע נתוני המדגם הראשוני הכריזו מנהיגי האיחוד האירופי וארה"ב על שביעות רצונם מהתוצאות. מהבית הלבן נמסר: "אנו מברכים את העם היווני על קיום הבחירות בזמנים קשים כמו אלה. כפי שאמרנו בעבר, אנו מאמינים כי זהו האינטרס של כולם שיוון תישאר חלק מגוש האירו, תוך כדי מחוייבותה הקודמת לרפורמה".
שר האוצר של גרמניה, וולפגנג שאובה אמר כי "ממשלת גרמניה רואה את התוצאות האלה כהחלטה של המצביעים היוונים להמשיך קדימה וליישם רפורמות מרחיקות לכת. התכנית לא תהיה קצרה או פשוטה אך תיתן ליוונים סיכוי לעתיד טוב יותר".
מקרן המבטע העולמית נמסר כי: "אנו מוכנים להיכנס לשיתוך פעולה עם הממשלה החדשה כדי לסייע לה להשיג את מטרתה ולהשיג יציבות פיננסית, צמיחה כלכלית ומקומות עבודה".
יותר מ-22% אבטלה
אזרחי יוון סובלים משיעור אבטלה של יותר מ-22% ומתחושת דכדוך לאומית שהעלתה את שיעור ההתאבדויות במדינה הקטנה והאופטימית, שבעבר התגאתה בשיעורי ההתאבדויות הנמוכים שלה.
בבחירות הקודמות שהתקיימו בחודש שעבר, אף אחת מהמפלגות לא השכילה להקים קואליציה, ועל כן נאלצה המדינה לגשת לסיבוב בחירות נוסף. הסיבה לכישלון המגעים הקואליציוניים אז, הייתה סירובה של מפלגת "סיריזה" לקבל את תכנית החילוץ האירופית. לאחרונה השמיעו מספר בכירים באיחוד האירופי איומים כלפי ממשלת יוון, לקבל מיידית את תכנית החילוץ - פן היא תיאלץ לפרוש מהאיחוד.